Holten eenvoudig langs De Gazelle

Deventer - Het eerste elftal van VV Holten heeft afgelopen zondag wederom drie punten weten te bemachtigen. Op bezoek bij De Gazelle werd het 1-4.

De rood-zwarten speelden een zeer goede eerste helft waarin het geen kans weggaf en zelf 4 à 5 opgelegde mogelijkheden kreeg. Bij rust was de stand al 0-2. De openingstreffer valt na tien minuten, een goal van aanvoerder Stoevenbelt, die volledig vrij de 16 mag binnenlopen en in de linker kruising afdrukt. Nog geen vijf minuten later moet diezelfde Stoevenbelt er met een hamstringblessure vanaf en wordt vervangen door Martens. In de 43e minuut is hij degene die, vanaf de rand van het strafschopgebied, de 0-2 binnenprikt uit een strakke vrije trap van Tom Hofman. 

Na de rust kwam De Gazelle wat meer in het spelbeeld voor. Toch was het Holten dat opnieuw scoorde, spits Tuitert zorgde voor een riante 0-3 voorsprong. Twintig minuten later bracht De Gazelle de spanning weer terug door de 1-3 binnen te schieten. Het kreeg hierna nog twee à drie goede mogelijkheden voor de aansluitingstreffer, maar het faalde. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd is het Tuitert die, met een fraaie actie, het duel op slot gooit. Uitslag 1-4, drie punten voor de jarige trainer Kloosterman. Volgende week zondag komt Dalfsen op bezoek in Holten, dat zich bij winst op Meermanskamp tot kampioen mag kronen.