Holten gelukkig in Nieuw Heeten

Voor de verandering een wedstrijd op zaterdag met een feest na de wedstrijd in het buurdorp Nieuw Heeten. Vele Holtenaren zijn weer op pad gegaan hun vlaggenschip te steunen.

Al binnen de minuut komt Holten er goed door over rechts, alleen mist de voorzet de precisie. De voorzet een minuut later aan de andere kant is op maat en tussen de centrale verdedigers kan een Nieuw Heeten aanvaller geheel vrij en met genoeg tijd schiet hij toch naast. In de 8e minuut krijgt Nieuw Heeten, dankzij matig uitverdedigen door tegen een tegenstander aan te schieten, een grote kans. De bal verdwijnt echter over het Holter doel. In de 16e minuut jaagt de centrale middenvelder van Nieuw Heeten goed achter de bal aan en door twijfel in de verdediging krijgt hij de vrije doortocht, omspeelt de uitgekomen doelman Davy Tuitert en schuift de bal in het lege doel, 1-0. Na deze treffer laat Nieuw Heeten Holten de bal, wordt het spel wat harder en soms wat grimmig. In de 28e minuut wordt de bal, uit een corner van Nieuw Heeten, goed naar de hoek gekopt en kan Leon Oudenampsen op de doellijn redding brengen. In de 35e minuut komt Nieuw Heeten er snel uit en wordt na een goede voorzet de bal van zo’n 16 meter rakelings naast geschoten. Een minuut later de eerste kans voor Holten, maar het schot van Gijs Martens gaat ruim over het doel van Nieuw Heeten. In de 38e minuut kopt Bas Tuitert, uit een corner van Martens, bij de eerste paal de 1-1 tegen de touwen. In de 40e minuut een vrije schietkans op de 5 meterlijn, maar Davy Tuitert werpt zich voor de bal en voorkomt daarmee een nieuwe achterstand. Een minuut later krijgt Nieuw Heeten een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Holten. De bal gaat langs de muur maar door doelman Tuitert uit de hoek gedoken. In de 43e minuut geeft de rappe Nieuw Heeten aanvaller al vallend bij de achterlijn de bal nog knap voor en kan doelman Tuitert de inzet maar net over de lat tikken. In de 44e minuut komt Holten fortuinlijk op voorsprong, wanneer een verdediger een voorzet van Harm Jansen in eigen doel werkt, 1-2. In de laatste minuut krijgt Nieuw Heeten nog een goede kans, maar verdwijnt de bal rakelings naast het Holter doel. Gezien de kansenverhouding zal Nieuw Heeten met een zuur gevoel en een 1-2 achterstand aan de theepauze beginnen.

Het eerste gevaar in de tweede helft komt van Holten. Via hun linkerkant wordt een aanval over meerdere schijven opgezet die eindigt met een voorzet vanaf de achterlijn van Gijs Martens die door Bas Tuitert met het hoofd tot doelpunt wordt gepromoveerd, 1-3. Twee minuten later lijkt het duel beslist als Bas Tuitert goed voor zijn man komt en de bal uit een voorzet van aanvoerder Oudenampsen raak kopt, 1-4. In de 58e minuut lijkt een Nieuw Heeten aanvaller een goede kans te krijgen, maar doelman Tuitert is alert en maakt de kans onschadelijk. In de 63e minuut komt de Nieuw Heeten spits alleen voor doelman Tuitert, maar deze kan redding brengen. In dezelfde minuut weer een klasse redding van doelman Tuitert op een inzet van dichtbij, alleen kan de rebound alsnog worden binnen gewerkt, 2-4. In de 64e minuut wordt Jansen diep gestuurd, maar voor hij aan afwerken toekomt heeft de Nieuw Heeten doelman zich op de bal geworpen. In de 67e minuut een dubbele kans voor Nieuw Heeten; de eerste inzet komt via de paal het veld weer in en de rebound gaat rakelings naast. In de 79e minuut stuurt Glenn Koerkamp de zojuist ingevallen Tom Lenderink diep. Met Bas Tuitert rechts van hem tegen één verdediger zoekt hij eerst voor een schietkans, moet uiteindelijk toch afleggen op Tuitert, maar dan zijn de overige verdedigers inmiddels ook weer terug. In de extra tijd krijgt Nieuw Heeten nog twee goede kansen. De eerste is een schot die door doelman Tuitert uit de bovenhoek wordt getikt ten koste van een corner. Uit deze corner komt weer een doelpoging, maar nu kan doelman Tuitert wederom redden door de bal over de lat te tikken.

Een uitblinkende doelman Davy Tuitert, een doeltreffende spits Bas Tuitert en veel gemiste kansen van Nieuw Heeten, maken dat Holten gelukkig was tegen Nieuw Heeten.