Holten overrompeld Enter

Vanmiddag de eerste wedstrijd uit de tweede periode. Voor zowel Holten als Enter zaak om te winnen, beide teams staan op 3 punten van koploper Lettele, om de tweede periode goed te starten én niet te ver achterop te raken bij de koploper.

De meeste toeschouwers hadden nauwelijks hun plaatsje langs de lijn gevonden of de 1-0 lag al in het doel. Een aanval die rechts begint en door een pass van Jaap Huisman snel naar de linkerkant word verplaatst, Enter niet snel genoeg kantelt en Harm Jansen vrij baan heeft richting het vijandelijke doel en bij de eerste paal binnenschiet op het moment dat het scorebord 37 seconden telt. Het duurt hierna ruim een kwartier voor er weer doelgevaar is. Ditmaal aan de overkant waar Enter drie doelpogingen krijgen en de laatste op de lijn gered zien worden door aanvoerder Frank Marsman. Dit lijkt Holten ook wakker te schudden en in de 22e minuut lost Daan Wissink twee schoten op het Enter doel, maar redt de keeper beide keren prima. In de 25e minuut krijgt Glenn Koerkamp de bal van Huisman en passeert zijn man, gaat het strafschopgebied binnen en wanneer hij voor zijn man langs kruist wordt hij ten val gebracht. De scheidsrechter is niet genoeg overtuigt en wuift een 100% strafschop weg. Op het halve uur een voorzet van Gijs Martens die door Jansen met een soort omhaal licht wordt beroert en de bal eindigt maar een paar centimeter naast het doel. In de 32e minuut een Holten aanval over meerdere schijven tot de bal bij Jansen komt die de bal van randje ‘16’ onberispelijk binnenschiet, 2-0. Holten verslapt niet en blijft op zoek. In de 41e minuut een voorzet van Martens en de Enter defensie krijgt de bal niet weg, waarna Jansen met de 3-0 een glaszuivere hattrick op zijn naam zet. Twee minuten later mogen de Holtenaren wederom juichen, wanneer Huisman passt op Wissink die de bal voorgeeft waar Martens de 4-0 binnen kan tikken. In de 45e minuut krijgt Enter nog een goede doelkans, maar de bal gaat rakelings naast. De laatste kans voor de theepauze is echter voor Holten, wanneer een afvallende bal voor de voeten komt van Koerkamp die van ongeveer 25 meter uithaalt en de bal via onderkant lat het veld weer ingaat. Als Huisman voor de rebound gaat wordt hij wegens buitenspel afgevlagd en besluit de scheidsrechter dat het tijd is voor de thee.

Holten begint furieus aan de tweede helft en lijkt gebrand om de score nog wat op te voeren. Enter krijgt de eerste tien minuten de bal slechts met een lange bal van de eigen helft, waarna Holten weer aan een nieuwe aanval begint. Deze 10 minuten levert slechts twee goede doelkansen op. In de 50e minuut een goede pass van Jansen op Koerkamp die de bal wel langs de uitgekomen doelman krijgt, maar de bal langs de verkeerde kant van de paal ziet gaan. In de 55e minuut bedient Huisman koppend Wissink wiens inzet voorlangs het doel gaat. In de 71e minuut tikt de Enter doelman de bal na een hoge voorzet uit de doelmond in de voeten bij Koerkamp die de bal vervolgens rakelings naast ziet gaan. In de 76e minuut wordt het eerste en enige schot van Enter op doel van Davey Tuitert via een Holtens been tot corner verwerkt. In de 80e minuut maakt Sjors van Gerresheim voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de hoofdmacht van Holten na blessureleed. In de 87e minuut eindigt een prima individuele actie van Koerkamp met een schot wat via buitenkant paal naast gaat. In de 90e minuut wordt eenieder die de kou heeft weten te trotseren nog beloond met een doelpunt. Uit een corner van Mick Hofman kopt Sjors van Gerresheim van dichtbij de 5-0 tegen de touwen.

De formatie van trainer Richard van Dellen maakt hiermee een prima start aan de tweede periode en blijft in het spoor van Lettele en Markelo.