Holten vloert wederom koploper

Voor de tweede achtereenvolgende keer treft Holten een koploper. Deze week kon de ABS bij winst de periodetitel winnen en dan was het nog wel afhankelijk van de uitslagen van de medekoplopers Markelo en Broekland. Alle drie hebben 15 punten met Lettele 14 en Holten 13 punten als achtervolgers.

Het beloofde een spannend potje te worden. Dat werd het uiteindelijk ook, zonder dat het hoogstaand voetbal was. ABS liet geen moment zien waarom het koploper was en het had de hulp van grensrechter Schoemaker nodig om het punt binnen te slepen. In de eerste helft ontnam hij Holten de 0-2 door een voorzet van Gijs op Daan af te vlaggen als hij over de achterlijn zou zijn geweest. Het vervolg, Daan kopt de bal voor het doel en Harm schiet binnen, wordt daarmee ongedaan gemaakt. Bij de 2-2 probeert hij nogmaals de goal ongedaan te krijgen, nu met buitenspel. Ditmaal laat de scheidsrechter zich niet in de maling nemen.

De eerste helft is gelijk opgaand, met als verschil dat Holten 3 grote kansen krijgt. De eerste in de 16e minuut, wanneer de ABS doelman een vrije trap van Gijs Martens niet klem heeft en Leon Oudeampsen alert is en de bal oppikt. De doelman is daarna te gretig om zijn fout te herstellen en brengt Oudeampsen ten val, penalty. Deze wordt onberispelijk binnen geschoten door Martens, 0-1. De tweede goal wordt Holten zoals hierboven reeds beschreven ontnomen. De derde kans ontstaat uit een pass van Martens die de bal achter de verdediging van ABS legt in de loop van Harm Jansen, die vanaf de rechterkant alleen richting het Bathmense doel afkan en niet schiet, maar ook niet aflegt op de geheel vrijstaande Glenn Koerkamp en zich de doodloopt op de keeper en een toegesnelde verdediger. ABS probeert wel het Holter doel te bereiken, maar schoten zijn onzuiver, worden geblokt of eindigen in de handen van Davey Tuitert.

De tweede helft is 7 minuten oud wanneer Koerkamp vanaf links naar binnen snijdt voor zijn directe tegenstander langs richting het ABS doel. Op ongeveer 10 meter van het doel legt hij af op de meegelopen Jansen die schiet maar wiens directe tegenstander nog net een voet ertussen krijgt en zo het schot tot corner promoveert. In de 46e minuut brengt Koerkamp de bal uit een vrije trap voor het doel waar een kopbal van Bas Tuitert smoort en voor de voeten van Jansen beland die zijn inzet dankzij een katachtige reactie van de ABS doelman gered ziet worden ten koste van een corner. Inmiddels worden de aanvallen van ABS steeds dreigender en in de 66e minuut wordt met een steekbal de rechtsbuiten weggestuurd die alle tijd heeft om een medespeler te kiezen die hij vindt voor het doel en die kan vervolgens simpel de 1-1 binnenschieten. Een minuut later eindigt een schot van Koerkamp net naast het Bathmense doel. In de tegenaanval daarop biedt de lat redding op een inzet van ABS. In de 75e minuut is een ingooi de inleiding voor een snelle counter van ABS. Ter hoogte van de middellijn krijgen de Bathmenaren de bal uit de kluts mee, maar staat de verdediging van Holten geheel verkeerd en dit wordt afgestraft, 2-1.

Trainer Richard van Dellen grijpt in de 77e minuut in met een aanvallende wissel. Centrale verdediger Rick Oolbekkink wordt gewisseld voor spits Jaap Huisman en Holten gaat verder in een 3-3-4 formatie. Omdat overal nu 1 op 1 wordt gespeeld spelen beide teams nu zonder vrije verdediger. Dit komt ABS duur te staan bij een prima steekpass van Daan Wissink op Bas Tuitert wiens directe tegenstander gezien is en zijn kompaan geen rugdekking kan geven, omdat die met Huisman richting zijlijn was meegelopen. Tuitert blijft rustig, passeert de doelman en schuift de bal binnen, 2-2. De protesten voor buitenspel zijn ongegrond en worden door scheidsrechter Meijer, die zelf goed stond om te oordelen, weggewoven. De laatste kans is nog voor Holten als uit een voorzet van Martens, Huisman rakelings naast kopt.