Holten zegeviert bij Lettele

Vandaag een topper in de 4e klasse G. Lettele en Holten, zijn samen met koploper ABS, nog zonder puntverlies. Holten begint met veel druk en dwingt Lettele snel de lange bal te spelen. Een foutje kost je echter in de 4e minuut een tegentreffer, 1-0. De thuisploeg komt weliswaar niet aan de gebruikelijke opbouw toe, maar zijn niet minder dan Holten. In de 19e minuut komt Holten tot zijn eerste doelkans. Uit een afgeslagen corner komt de bal voor de voeten van Daan Wissink die opent op Glenn Koerkamp. Zijn voorzet komt voorbij de tweede paal bij Max Scheperman, wiens inzet wordt geblokt.

In de fase hierna zijn veel passes richting de aanvallers slordig en komen niet aan, waardoor Holten vaak snel de bal weer kwijt is. Lettele heeft de overhand zonder tot echte doelkansen te komen. In de 37e minuut wordt Bas Tuitert wel bereikt en die kaatst op Koerkamp, die de opgekomen Rob Hofman met een steekpass alleen richting de Lettele doelman stuurt. Die wordt netjes omspeelt en de bal wordt vervolgens in het lege doel geschoven, 1-1. Deze treffer doet de ploeg van trainer Richard van Dellen goed en neemt het heft in handen. De Lettele verdedigers roeien enkele malen de bal richting het erf van de boer naast het complex om een aanval te onderbreken. Toch gaan zij met een 2-1 tussenstand naar de kleedkamers voor de pauze. In de laatste minuut van de eerste helft krijgen zij een vrije trap op ruim 20 meter. De bal komt via de binnenkant paal voor het doel, waar een ingelopen aanvaller de 2-1 kan binnenkoppen.

In de rust wordt overlegt hoe het middenveld beter bezet moet worden en peppen de jongens elkaar nog eens op. Holten komt met een flitsende start uit de kleedkamer en buigt in 5 minuten de achterstand om in een voorsprong. In de 47e minuut is de keeper nog alert als Bas Tuitert alleen voor hem verschijnt, maar nog geen minuut later kopt Tuitert de bal snoeihard binnen na een prima voorzet van Stan van de Berg, 2-2. In de 50e minuut wordt de bal uit een corner van Koerkamp voor het doel gebracht en kan de verdediging niet wegwerken en werkt Max Scheperman de bal tegen de touwen, 2-3.

Er ontstaat een prachtig duel, waarin om elke bal wordt gestreden. De ploeg van Dirk-Jan Beldman gaat op jacht naar de gelijkmaker en enkele hachelijke situaties vinden plaats voor het Holtense doel. In de 63e minuut moet Bas Tuitert geblesseerd het veld verlaten en neemt Dylan van der Hulst zijn plaats over. In de 90e minuut een prima pass van Hofman net achter de verdediging van Lettele en in de loop van Koerkamp. Die wordt aan de zijkant van het strafschopgebied gevloerd en uit de zelf genomen voorzet kopt Gijs Martens de 2-4 binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar als Lettele in de 93e minuut uit een penalty de 3-4 scoort wordt het toch nog heel even spannend.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Stan van de Berg, Jordi Landeweerd, Frank Marsman, Rob Hofman; Daan Wissink ©, Gijs Martens; Harm Jansen (85. Klaas Martens), Max Scheperman (73. Patrick Klaasses), Bas Tuitert (63. Dylan van der Hulst), Glenn Koerkamp