Hoonhorst - Holten: 1-3

Hoonhorst - Vandaag stond voor VV Holten de vierde wedstrijd in de derde periode op het programma, een lastige uitwedstrijd bij Hoonhorst.

Holten begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een aantal kansen. Mede doordat Hoonhorst zich met elf man terug liet zakken op eigen helft begon Holten als de bovenliggende partij met veel balbezit. Hoonhorst gokte op de counter en dit resulteerde voor rust tot twee 100% kansen, gelukkig voor Holten stond keeper Bekkernens beide keren op de goede plek om de bal te stoppen. Nadat de gretigheid van Holten wat terug nam was daar plotseling de 0-1; een afgeslagen hoekschop werd vanuit de tweede lijn direct op goal geschoten door Pol. Tuitert kon de bal onderweg zodanig van richting veranderen dat hij de keeper van Hoonhorst kansloos liet.

Na de thee begon Hoonhorst met een ander strijdplan. Het wist De rood-zwarten onder druk te zetten en er over de flanken een aantal keer gevaarlijk uit te komen. In één situatie zag Thijs Huisman zich genoodzaakt om, binnen de 16 meter, aan de noodrem te trekken; penalty voor Hoonhorst, gele kaart voor Huisman. De penalty werd benut en de stand werd gelijk getrokken, 1-1.
Hoonhorst begon er in te geloven en ging fanatiek verder met aanvallen, het kreeg ook een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar verzuimde dit te doen. Holten kon daar aan de andere kant van het veld bar weinig tegenover zetten. Een aantal afstandsschoten, daar moest men het mee doen. Tot Gijs Martens, die zijn debuut maakte in de basis, over de linkerkant zijn mannetje passeerde en de bal afleverde bij de volledig vrijstaande Tuitert. Deze twijfelde geen moment en haalde vanaf randje zestien verwoestend uit in de korte hoek. Een voorsprong voor Holten met nog een kwartier te spelen. En nog géén vijf minuten later was het opnieuw Martens die over de linkerkant de actie aanging met zijn directe tegenstander binnen de 16 meter, ditmaal had de rechtsback een overtreding nodig om Martens te stoppen met een penalty tot gevolg. Tuitert legde aan voor zijn hattrick en faalde niet. Hierna speelde Holten de wedstrijd rustig uit, met vlak voor tijd een verdiende publiekswissel voor Martens.