Jeugdig Holten krijgt Nieuw Heeten op de knieën

Een zwaar gehavend Holten treed deze middag aan tegen de nummer 3 Nieuw Heeten. De ploeg van trainer Richard van Dellen moest het doen zonder een vijftal basiskrachten. Net iets teveel volgens veel Holten fans, die er niet gerust op waren.

Het eerste kwartier is Holten nog wat zoekende en zijn de teams gelijkwaardig. Er gebeurt niets voor beide doelen. Het eerste gevaar is pas in de 17e minuut als Stan van de Berg uit een vrije trap van Glenn Koerkamp de bal tegen de buitenkant paal kopt. In de 22e minuut wordt de bal na een hoekschop door de Nieuw Heeten doelman uit de doelmond gestompt precies voor de voeten van Gijs Martens die de bal ineens op de slof neemt en de bal over de verdediging in het doel ziet ploffen, 1-0. In de 34e minuut snijdt Gijs Martens van de zijlijn naar binnen en nog net voor de 16 probeert hij de bal in de verre hoek te krullen. De bal zou ruim naast zijn gegaan, maar door een Nieuw Heetens been werd het alsnog bijna een doelpunt. In de 39e minuut krijgt Holten de bal na een corner voor Nieuw Heeten niet uit de doelmond te werken en kan Nieuw Heeten de 1-1 laten aantekenen.

Nieuw Heeten komt goed uit de kleedkamer en binnen twee minuten krijgt het een enorme kans, maar de bal vliegt rakelings over het doel van Davy Tuitert. In de tegenaanval gaat een schot van Gijs Martens rakelings naast. In de 55e minuut zet Gijs Martens met een steekpass Harm Jansen alleen voor de Nieuw Heeten goalie. Jansen Schiet de bal wel langs de doelman, maar helaas ook net langs het doel. In de 59e minuut kan de doelman van Nieuw Heeten een vrije trap genomen door Frank Marsman van net buiten het strafschopgebied pareren en ziet tot zijn opluchting dat de rebound van Joep Keijzer over het doel verdwijnt. Twee minuten later krijgt Holten weer een vrije trap net buiten het strafschopgebied, nu vlakbij de achterlijn. Gijs Martens vindt Frank Marsman die fraai de 2-1 erin duikt. In de 67e minuut jast Jansen de bal uit een voorzet van Leon Oudenampsen ineens langs de Nieuw Heeten doelman, die de bal waarschijnlijk alleen tegen de touwen heeft horen gaan, 3-1. In de 72e minuut bokst Davy Tuitert een gevaarlijke voorzet uit de doelmond, waarna de Holter defensie voor de rest zorgt. In de 87e minuut komt Nieuw Heeten goed weg als de inzet van Joep Keijzer via beide palen het veld weer ingaat. In de 90e minuut slalomt, de zojuist ingevallen, Dion Reusink door de Nieuw Heeten verdediging op zoek naar een schietkans. Iets teveel naar de buitenkant gekomen kiest hij uiteindelijk voor een voorzet op maat die door Joep Keijzer beheerst langs de doelman in het doel wordt gewerkt, 4-1.

Tijdens de 3e helft, met DJ Boontje, werd er in de kantine lovend gesproken over de invallers die bewezen dat er een hele goede lichting aan zit te komen en het met de nabije toekomst van Holten wel goed zit.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Patrick Klaasses, Frank Marsman, Klaas Martens, Rob Hofman; Max Scheperman (46. Leon Oudenampsen), Gijs Martens ©, Stan van de Berg; Harm Jansen (86. Dion Reusink), Dylan van der Hulst, Glenn Koerkamp (46. Joep Keijzer)

Foto: Math Willems