VV Holten onwaarschijnlijk hard onderuit

Voor Holten was de wedstrijd van vanmiddag de uitdaging de 5-0 nederlaag van de heenwedstrijd recht te zetten. Het eerste kwartier gaat gelijk op en zijn de twee grootste kansen voor Holten. In de 10e minuut neemt Harm Jansen de bal, uit een prima pass van Frank Marsman, goed aan een schiet van circa 7 meter op doel. De bal smoort onder de keeper, waardoor een verdediger nog kan redden op de doellijn. Op het kwartier gaat een GFC verdediger onder de bal door en kan Gijs Martens richting het GFC doel oprukken, houdt het overzicht en legt de bal breed op Joris van Gerresheim die de bal rakelings voorlangs schiet. In de 18e minuut een aanval van GFC over hun rechterkant en de bal wordt voorgegeven op de volledig vrijstaande middenvelder die de bal koppend weer voor het doel brengt, waar een aanvaller de bal net naast het doel van Davy Tuitert kopt. Dezelfde middenvelder kan vanaf 25 meter ongehinderd oprukken over de as van het veld en eenmaal alleen voor Tuitert rond hij beheerst af, 0-1. Deze goal staat symbool voor de wedstrijd; diverse spelers maken een keuze om niet in te grijpen en hopen dat de volgende het oplost. In ieder geval de spelers buiten het eigen strafschopgebied hebben de verkeerde keuze gemaakt door niet in te grijpen (eventueel ten koste van een vrije trap en eventueel een gele kaart). De tweede goal is een cadeautje als een te zachte terugspeelbal wordt onderschept en de uitgekomen Tuitert buiten het strafschopgebied wordt omspeeld en de 0-2 in het lege doel kan worden binnengeschoven. In de 35e minuut wordt een goede voorzet koppend verlengt in de verre hoek, 0-3. In de 41e minuut krijgt Jansen weer een grote kans als hij in een vol strafschopgebied van dichtbij wederom de keeper ziet redden.

Als trainer van Dellen tijdens de thee zijn mannen heeft toegesproken en na 10 minuten in de tweede helft uit een vrije trap bij de zijlijn de voorzet door Jaap Huisman raak wordt gekopt, 1-3, komt er weer hoop bij de Holtense aanhang in een goede afloop. Die duurt ongeveer 5 minuten als de zojuist ingevallen GFC’er een voorzet binnenwerkt, 1-4. Dat het geloof verloren gaat is begrijpelijk, maar dat het verzet afneemt hoort niet. Vijf extra tegentreffers in het laatste half uur is teveel.

Opstelling vv Holten: Davy Tuitert; Bas Bronsvoort (38. Werner Lubbersen), Joris Overmeen, Frank Marsman, Sjors van Gerresheim; Glenn Koerkamp, Mick Hofman (68. Martijn van de Werken), Leon Oudenampsen ©, Harm Jansen, Jaap Huisman, Gijs Martens

Foto: Math Willems