Overwinning vv Holten met dubbel gevoel

Met een gelijk aantal punten en een klein verschil in doelsaldo in het voordeel van vv Holten, gaat het deze middag om de eerste periodetitel tussen ABS en vv Holten. Een bus vol supporters zijn er meegekomen naar Heeten, de tegenstander van deze middag.

De ploegen zijn het eerste kwartier zoekende en aan elkaar gewaagd. De eerste kans is voor Heeten in de 15e minuut als de bal uit een corner bij de tweede paal wordt gebracht en daar maar rakelings over wordt gekopt. Twee minuten later komt een antwoord van Holten met een schot van Sjors van Gerresheim op de buitenkant van de paal. In de 19e minuut een vrije trap voor Heeten op ongeveer 25 meter van het Holter doel. Het schot is een prooi voor doelman Davy Tuitert. In de 23e minuut wordt Mick Hofman door Harm Jansen richting het Heeten doel gestuurd, maar de Heetense goalie is alert en werpt zich op de bal. In de 25e minuut kan Stan van den Berg net op tijd ingrijpen voor een aanvaller van dichtbij kan afwerken. In de 27e minuut wordt een corner voor Holten voorbij de 2e paal gegeven, waar Daan Wissink de bal teruglegt voor het doel en Frank Marsman de 0-1 kan binnenschuiven. Drie minuten later een goede schietkans voor Bas Tuitert, de bal verdwijnt echter naast het doel. In de 33e minuut brengt Rob Hofman de bal uit een vrije trap aan de linkerkant van het veld hoog voor het doel en kopt Bas Tuitert de bal rakelings langs de kruising. In de 41e minuut een corner van Heeten die weer bij de 2e paal wordt voorgegeven en weer iemand vrij kan koppen. De bal wordt echter compleet verkeerd geraakt. In de 43e minuut zet Leon Oudenampsen met een fantastische pass Bas Tuitert alleen voor de Heeten doelman, die knap omspeelt wordt waarna de bal feilloos wordt binnengeschoten, 0-2. Even later moet de doelman van Heeten geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door een veldspeler. Voor de thee krijgt Heeten nog een grote kans als een speler uit een vrije trap alleen voor doelman Tuitert komt, maar kan de inzet onschadelijk maken.

De tweede helft is amper begonnen als Van Gerresheim Bas Tuitert lanceert richting het Heeten doel, maar besluiteloosheid maakt het dat het niet tot een kans komt. Heeten heeft de moed nog niet opgegeven en blijft strijden voor een beter resultaat. In de 60e minuut zeilt een schot vanuit de tweede lijn rakelings over het Holter doel. Twee minuten later komt Holten weer goed weg als een kopbal van Heeten op de lat eindigt. In de 68e minuut is het alsnog raak voor de thuisploeg als een voorzet knap wordt binnengekopt. Een minuut later krijgt Holten een vrije trap net over de middellijn. Leon Oudenampsen ziet de doelman ruim voor zijn doel staan en schiet de bal erin, de scheidsrechter had echter de bal nog niet vrijgegeven vanwege een wissel van Heeten. In de 72e minuut een levensgrote kans voor Heeten, maar de bal wordt verkeerd geraakt. Twee minuten later wordt de bal uit een voorzet van Jansen door Bas Tuitert naast gekopt. Weer twee minuten later verlengt Bas Tuitert de bal met het hoofd en krijgt Mick Hofman een goede schietkans, maar ziet zijn inzet rakelings naast het doel verdwijnen. In d 81e minuut wordt een kopgoal van Heeten afgefloten vanwege een duwfout. In de 83e minuut krijgt Holten de kans om de wedstrijd in het slot te gooien als een overtreding op Bas Tuitert binnen het strafschopgebied een penalty oplevert. Die gaat zelf achter de bal staan en ziet de inzet via buitenkant paal over de zijlijn eindigen. In de 89e minuut hoort Holten opnieuw een strafschop te krijgen als Max Scheperman binnen de 16 onreglementair onderuit wordt gehaald, maar de scheids wil er niet aan. De laatste kans is ook voor Holten als eigenlijk voor het eerst in de tweede helft op doel geschoten wordt. Het schot van Jansen wordt echter knap uit de benedenhoek getikt door de speler/doelman.

Dat ABS bij Broekland een ruime overwinning wegsleept was al duidelijk geworden en het mislopen van de periodetitel voelt als een domper.