Remise in eerste finale Heerde - VV Holten

Het eerste elftal van VV Holten heeft afgelopen zondag zijn eerste wedstrijd tegen VV Heerde met een gelijkspel afgesloten. In Heerde werd het 2-2.

De winnaar over twee wedstrijden is voor het volgende seizoen verzekerd van een plekje in de derde klasse. Dat het voor de bezoekers menens was bleek meteen in de eerste helft. Het was de na een schorsing teruggekeerde spits Bas Tuitert die de Holternaren op voorsprong zette. De thuisploeg had hier niet direct een antwoord op en kon zodoende geen vuist maken tegen een gefocust Holten. Dit resulteerde voor rust nog in een verdubbeling van de voorsprong, door verdediger Marsman ging de ploeg van trainer Ensing met een uitstekend gevoel de kleedkamer in.

Na rust werd er door Heerde duidelijk uit een ander vaatje getapt. De ploeg liet zien dat ze volgend jaar wel degelijk in de derde klasse wil blijven voetballen en kwam dan ook terug tot 1-2. De rood-zwarten kwamen hierna niet echt meer onder de druk uit en moesten vlak voor tijd ook nog de 2-2 incasseren.

Hierdoor staat het aankomende zondag weer helemaal gelijk in de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen hetzelfde Heerde. Op Sportpark Meermanskamp zal dan blijken of VV Holten volgend seizoen, voor het eerst in 34 jaar, weer actief zal zijn in de derde klasser. De wedstrijd begint om 14:00, de spelers en begeleiding hopen op grote publiekebelangstelling en 'support'.