Signeersessie met Bas Nijhuis

Niet zeiken, touren!
Het spraakmakende boek ´Niet zeiken, voetballen´, over topscheidsrechter Bas Nijhuis, is hard op weg de status van ´bestseller´ te bereiken. Parallel aan die spectaculaire ontwikkeling trekt Nijhuis het land in voor een promotietour, onder het motto: ‘Niet zeiken, touren!’ Bas Nijhuis brengt op donderdag 21 december van 21.30 tot 22.30 uur een bezoek aan voetbalvereniging Holten. Dit bezoek bestaat uiteraard uit de verkoop van het boek, een signeersessie en een fotomoment, maar als klap op de vuurpijl voert Nijhuis een korte show op met smakelijke anekdotes.

Over het boek
Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis doet een actieve topscheidsrechter een boekje open over de communicatie met spelers, trainers, toeschouwers, bestuursleden en assistenten. In ‘Niet zeiken, voetballen’, op de markt gebracht door Voetbal Inside/Overamstel Uitgevers, neemt internationaal arbiter Bas Nijhuis (Enschede, 1977) de lezer letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Het levert een uniek en onthullend inkijkje op in de wereld van de arbitrage, pakkend opgetekend door auteur Eddy van der Ley.

Met een voorwoord van Willem van Hanegem
Met even informatieve als hilarische anekdotes over wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil en Nederlandse spelers en trainers als Jaap Stam, Mark van Bommel, Theo Janssen, Luuk de Jong, Memphis Depay, Dick Advocaat en Louis van Gaal.

Met verhalen van binnenuit over de 10-0 zege van PSV tegen Feyenoord, de bizarre aanval van een Ajax-hooligan op AZ-keeper Esteban, het afscheid van Vitesse-icoon Theo Bos, het ‘Hawkeye-doelpunt’ van Jeroen Zoet, de sensationele bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax en de door matchfixing ontsierde wedstrijden die hij floot.

Met de gedetailleerde waarheid over de aangifte wegens mishandeling tegen zijn persoon, de schorsing die hij opgelegd kreeg vanwege de beruchte ‘balkonscene’ en over de beledigingen en bedreigingen waaraan hij met grote regelmaat wordt blootgesteld.

Nijhuis vertelt ook over zijn ondernemerschap als eigenaar van een bakkerij, over zijn optredens als entertainer/spreker en over zijn diepgewortelde liefde voor dieren. De topscheidsrechter brengt dat alles met een grote dosis humor, zelfspot en respect.