VV Holten naar finale play-offs Holten

Het keurkorps van de VV Holten heeft zich gisteravond, ten koste van VV Activia, weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. De heren van trainer Ensing moesten een in de heenwedstrijd opgelopen 0-1 achterstand weg zien te werken en dat lukte: 2-0.

Onder de scheidsrechterlijke leiding van een vrouwelijk trio en grote publieke belangstelling werd er om 19:00 afgetrapt op Meermanskamp en zat de thuisploeg direct kort op de tegenstander. Dit resulteerde direct in een mogelijkheid, een voorzet van Lubbersen viel net niet op het hoofd van spits Huisman. Na dit felle begin zakte Holten wat terug, en nam Activia wat meer het initiatief. Dit resulteerde in een grote kans voor de bezoekers, een lage voorzet werd echter door alles en iedereen gemist.

Hierna waren het de rood-zwarten die het heft wat meer in handen namen. In de 23e weet Holten de vaak goed vrij lopende Huisman wederom te vinden in het strafschopgebied, echter schiet deze uit de draai rakelings naast. Nog geen vijf minuten later was het dan wel raak. Na een fraaie diepe bal van Oudenampsen is het Pol die met een afgemeten voorzet Erik Peters in stelling brengt om de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Dat de bezoekers zich niet gewonnen gaven bleek direct na de aftrap, toen een schot laag uit de rechterhoek werd geranseld door keeper Bekkernens. Waarschijnlijk waren de rood-witten met hun gedachten nog bij de zojuist gemiste kans, want aan de andere kant was het Holten dat weer dicht bij een doelpunt was. Na een prima voorzet van Wissink werd de kopbal van Jansen echter gekeerd door de keeper.

Het tempo zakte hierna weer wat in en terwijl het publiek in blessuretijd al richting de kantine ging schoot Peters plotseling als een witte pijl uit een boog alleen op de goal van Activia af. Echter wist hij, oog in oog met de keeper, niet tot scoren te komen.

Direct na de theepauze waren het de gasten uit Twello die het initiatief weer naar zich toe trokken. Holten begon slordig, leed onnodig veel balverlies en verloor vaak het persoonlijke duel. Na een uur spelen ontstond er dan ook een levensgrote kans in de Holtense doelmond, na zwak uitverdedigen kon de spits van Activia hard op goal schieten. Gelukkig voor de thuisploeg hield Bekkernens wederom zijn doel schoon met een fantastische redding op de lijn. Activia bleef vervolgens aandringen met een aantal rappe voorhoedespelers, en met nog een kwartier te spelen moest Bekkernens andermaal reddend optreden bij een laag schot uit de tweede lijn.

Hierna leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, met een dus daaropvolgende verlening. Echter rekenden de bezoekers buiten aanvallers Jansen en Huisman. Met nog tien minuten te spelen zette de jonge flankspeler goed door aan de rechterkant, wist met een lage pass Huisman te bereiken die vervolgens droog afdrukte en daarmee de voorsprong verdubbelde.

Wat volgde was een wanhoopsoffensief van Activia, die onder andere een indraaiende voorzet op tweede paal achter Bekkernens zagen belanden. Maar na een aantal minuten blessuretijd klonk het verlossende laatste fluitsignaal en konden de rood-zwarten de welverdiende felicitaties in ontvangst nemen. De volgende en laatste horde die genomen moet worden is een tweeluik tegen derde klasser Heerde. Mocht Holten daar als overwinnaar uitkomen speelt de ploeg voor het eerst in 34 jaar weer in de derde klasse.