VV Holten strand in zicht van de haven

Holten - Het is de heren van VV Holten 1 niet gelukt om promotie te bewerkstelligen naar de derde klasse. De allesbeslissende thuiswedstrijd tegen VV Heerde eindigde in 1-2.

Het belang van de wedstrijd was voor veel mensen al vroeg duidelijk, aangezien de Holtense bevolking al vroeg toestroomde richting sportpark Meermanskamp. Daar waren de voorbereidingen al een tijdje in volle gang: confetti, gasbuizen en muziekboxen werden in stelling gebracht voor omlijsting van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Vlak voor de wedstrijd stond het zwart van de toeschouwers, en tijdens de opkomst van de spelers klonk er een orkaan van lawaai. Dit kwam vooral door het vele Holtense vuurwerk dat achter de goal aan de bosrand werd afgestoken.

Na het eerste fluitsignaal was het duidelijk te zien dat het een finale betrof. Beiden teams speelden vooral om geen doelpunten tegen te krijgen. Het werd een schaakspel waarbij er af en toe een kans werd gecreëerd. Het waren dan ook de keepers die aan beide zijden tot de grote uitblinkers van de middag uitgroeiden. Vooral Bekkernens wist met enkele fabelachtige reddingen zijn ploeg op de been te houden tegen de snelle counters van Heerde.

Na de eerste 45 minuten was de score dan nog onveranderd, en zochten de honderden supporters verkoeling in de kantine, aangezien de buitentemperatuur inmiddels was opgelopen richting de 30 graden. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, ware het niet dat Heerde wat meer veldoverwicht creëerde. Hier stond tegenover dat Holten de ploeg was met de meeste kansen maar tot frustratie van alles en iedereen aan Holter zijde wilde de bal maar niet in de goal van Heerde verdwijnen.

Na twintig minuten was het dan ook raak aan de andere kant. Nadat de bal in de achterhoede niet goed weggewerkt kon worden werd de 0-1 vanaf de rand van het strafschopgebied binnen geschoven. De moed zakt velen aan Holter zijde in de schoenen, echter niet bij Jaap Huisman. De spits krijgt tien minuten na de 0-1 de bal en schiet, geheel vrijstaand, kiezelhard raak. De vreugde-explosie die daarop volgde was het startsein voor een zinderende slotfase waarin Holten nadrukkelijk op zoek is naar de winnende treffer, maar alle inspanningen ten spijt stond het na 90 minuten nog 1-1.

In de daarop volgende verlenging werd de vermoeidheid bij beide ploegen duidelijk zichtbaar. Misschien dat vermoeidheid de reden was, maar met nog enkele minuten te spelen en een bijna zeker lijkende penaltyreeks werd de wedstrijd toch in Holtens nadeel beslist. Rechtsback Lubbersen, na zijn directe tegenstander de volledige wedstrijd 'in zijn achterzak' te hebben gehad, trok aan de noodrem en de onvermijdelijke penalty werd gegeven. Deze werd raak geschoten en daarmee de droom van de rood zwarten aan diggelen.

Na het allerlaatste fluitsignaal vierde Heerde feest en bleven de Holternaren zwaar ontgoocheld achter. De ploeg kreeg wel een groot applaus van de vele supporters, en na een tijdje kwam het besef bij de spelers en begeleiding dat er toch wel een bijzondere prestatie was neergezet. Namens de heren van VV Holten 2 werd er een optreden van volkszanger Gerard Palts aangeboden en werd de sfeer toch gezellig met bij de mannen van Holten 1 een gevoel van trots. Het bleef dan ook nog lang gezellig op Meermanskamp.

De spelers en begeleiding van Holten 1 willen alle supporters, JVpro Events, VV Holten 2 en alle vrijwilligers hartelijk danken voor alle steun, en hopen dat iedereen volgend seizoen weer achter de ploeg zal staan in de jacht op mooie resultaten.