VV Holten verpulvert Hoonhorst

Holten - De heren van VV Holten 1 hebben de toeschouwers op een doelpuntrijke wedstrijd getrakteerd afgelopen zondag. Tegenstander Hoonhorst werd met de staart tussen de benen naar huis gestuurd: 7-2.

Hoe anders zag de wedstrijd er nog uit na 40 seconden voetballen, toen de bal al op de penaltystip werd neergelegd door de jonge leidsman. Ondanks het feit dat keeper Bekkernens in de goede hoek zat verdween de bal toch achter hem in het net. Hierna had de thuisploeg moeite om in de wedstrijd te komen, pas een kwartier later werd het voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van aanvaller Huisman spatte uiteen op de linkerpaal, waarna de rebound door de inlopende Van Gerresheim op de andere paal werd geschoten.

Na een half uur was het wel raak, na een prima steekbal op aanvoerder Stoevenbelt werd zijn voorzet fraai binnengewerkt door Wissink. Op slag van rust kwamen de rood-zwarten zelfs op voorsprong, een (terecht gegeven) penalty werd hard raak geschoten door Tuitert.

Tien minuten na rust brak het verzet van Hoonhorst definitief, een voorzet van rechts werd goed diagonaal binnen gekopt door Huisman. Een paar minuten later kon Huisman zijn volgende goal bijschrijven. Na een slecht weggewerkte terugspeelbal kon de rechtsbuiten de keeper uitkappen en de bal binnen schuiven.

Met nog een kwartier te spelen viel ook de 5-1, invaller Jansen nam een crosspass van rechts uitstekend aan en tikte de bal onder de keeper door. Hierna leefde Hoonhorst even op, een schot van de linksbuiten viel pardoes in de verre hoek achter Bekkernens. Gelukkig stelde Holten snel orde op zaken, de 6-2 was een prachtige lob van Wissink over de te ver voor zijn doel staande keeper, en ook de 7-2 kwam van de voet van de middenvelder. De uit de kleedkamer van Holten 2 weggeplukte aanvaller Nijenkamp zette uitstekend door aan de rechterkant en presenteerde Wissink zijn hattrick op een presenteerblaadje.

Hierna besloot de scheidsrechter de bezoekers uit hun leiden te verlossen. Door de winstpartij staat Holten nu vierde, met 5 punten achterstand op de drie koplopers.