Holten JO17-1 kampioen !

Na een zinderen wedstrijd in en tegen Vorden heeft Holten JO17-1 het kampioenschap binnen gesleept in de 1e Klasse!

De mannen van trainer Rik Stoevenbelt traden afgelopen zaterdag middag om 12.15 uur aan voor hun kampioenswedstrijd, bij winst kon de JO17-1 niet meer achterhaald worden door Markelo 17-1. Holten begon moeizaam aan de wedstrijd, het was duidelijk te zien dat de spanning de jongens verlamde, Vorden was veel agressiever en het was te danken aan de doelman dat Holten niet met een achterstand de rust in ging.

Na de rust begon Holten beter te voetballen, ze hadden het meeste balbezit maar dat resulteerde nog niet in grote kansen. Na knullig balverlies van de voorwaartsen van Holten was het Vorden dat via een razendsnelle counter de 1-0 maakten. Holten probeerden de draad weer op te pikken door er een schepje bij boven op te doen en wat meer druk te leggen op de defensie van Vorden. Dit resulteerde al snel in de 1-1, er was nog wel commotie bij Vorden over een scheidsrechtersbal situatie die hier aan voor af en ging. De irritatie die hier over en weer uit voort kwam was net dat beetje extra brandstof die de roordzwarten goed konden gebruiken. Holten beschikt over een aantal heethoofden die af en toe deze commotie nodig hebben om net dat kleine beetje extra te kunnen leveren. Holten greep Vorden nu bij de strot en al snel volgde de beloning met de1-2, Vorden besloot vervolgens opportunistische te gaan spelen door een verdediger door te schuiven. Echt gevaarlijk werden ze echter niet, maar de clubscheidsrechter van Vorden besloot om een "zijn club" een handje te helpen door een overtreding die ruim buiten de 16 gemaakt werd te belonen met een strafschop, de beste man beweerde dit van 40 meter afstand goed te beoordelen dit terwijl de grensrechter van Holten duidelijk aangaf dat de overtreding echt buiten de 16 gemaakt werd. De hieruit genomen strafschop werd knap gekeerd door de doelman van Holten. Vorden bleef nu aandringen en via een klutssituatie wist een aanvaller van Vorden 5 minuten voor tijd de 2-2 binnen te prikken. Holten leken zich te moeten verzoenen met 1 punt en dit zou betekenen dat er volgende week wederom een kampioenswedstrijd op het programma zou staan tegen concurrent Markelo.  Maar gelukkig kwam het niet zo ver want via een intikker uit een vrije trap schoot Holten zichzelf naar een knappe 2-3 overwinning. Er volgden nog een paar zenuwslopende minuten maar de overwinning van de Holtenaren kwam niet meer in gevaar. Holten heeft wederom laten zien laten zien dat zij over het vermogen beschikken om slechte wedstrijden over de streep te trekken, voetballend kan deze ploeg namelijk veel meer, maar als het niet loopt dan moet het maar op karakter.   

Door het behalen van het kampioenschap gaat Holten JO17-1 komend voorjaar strijden met 13 andere clubs voor promotie naar de Hoofdklasse. Dit is het echte doel voor deze mannen, want het grootste deel van deze lichting heeft vorig jaar ook al om deze promotie gespeeld echter toen is het niet gelukt. Maar goed dat is voor komend voorjaar. Het behaalde kampioenschap zal uitbundig gevierd worden, maar de derby voor komende week tegen Markelo zal een prestige wedstrijd worden tussen de nummers 1 en 2 uit deze poule en Holten zal gebrand zijn om te laten zien dat zij de terechte kampioen zijn.