Slap en zwak Holten verliest in en tegen Broekland

HOLTEN – Vooraf betiteld als mogelijk wel het duel tussen de uiteindelijke nummer 1 en de nummer 2 van 4H. Echter, al na 8 minuten was de winnaar van deze match bekend. Holten begon met dezelfde 11 namen als de week ervoor tegen Diepenveen, alleen op de bank namen Harm Jansen en Rik Stoevenbelt weer plaats, beide spelers zijn weer hersteld van hun blessure. Na 5 minuten zorgde de 1e aanval van Broekland direct voor de 1-0, 3 minuten later werd het direct 2-0 en leek het duel al gespeeld. Holten had weinig in te brengen tegen Broekland en verloor al haar duels in alle linies. Na 30 minuten gespeeld te hebben leek het duel definitief in het slot te gaan, 3-0, waarbij wederom de 11 mannen van Holten geen beste indruk achterlieten.

Voor rust mocht Broekland zelfs nog de 4-0 aantekenen. Dit was het teken voor trainer Ruben Kloosterman om in te grijpen, Daan Wissink en Edwin Knapen moesten het veld ruimen voor Harm Jansen en Rik Stoevenbelt. Ondanks dat van beide kanten het veldspel nog steeds te wensen overliet, zorgde dit aan Holtense zijde wel voor meer druk en werden nu verschillende duels gewonnen. In de 53e minuut volgde er een penalty nadat Bas Tuitert onderuit werd gehaald in de ’16’. Bas legde zelf aan voor de 4-1 en schoot raak. Holten bleef doordrukken en wist enkele malen door de defensie van Broekland te glippen. In de 70e minuut trof een schot van Leon Oudenampsen de paal waarna Harm Jansen de 4-2 onberispelijk binnenschoot. Holten kon zich gaan opmaken voor een stormloop richting het goal van Broekland, maar deze bleef in zoverre uit.

Broekland wist zelf ook enkele malen zeer gevaarlijk voor het doel van Merijn Bekkernens te komen, maar had het vizier in de tweede helft minder scherp staan. Holten bleef beperkt tot enkele aanvallen die helaas geen doel troffen en in de laatste minuten mocht Broekland nog de bevrijdende 5-2 aantekenen en zo 3 belangrijke punten bijschrijven. Daardoor heeft Holten verzuimd de echte aansluiting richting de top te vinden. Aanstaande zondag wacht weer een hoogvlieger in de competitie: Raalte. Raalte vindt zichzelf slechts terug op de 6e plek op de ranglijst, echter staat het slechts 3 punten achter de koploper.

Holten heeft een punt minder en staat momenteel op de 8e plek. Met 3 verliespartijen en even zoveel winstpartijen moet Holten nu echt met het mes tussen de tanden gaan spelen om zo eventuele ambities alsnog waar te gaan maken. Aanstaande zondag dus Holten en Raalte om 14.00 uur op sportpark Meermanskamp.

Bron: Holten Extra