Enorme zeperd v.v. Holten in Goor

HOLTEN – Vol goede moed gingen de mannen van Richard van Dellen richting Goor, voor het treffen tegen de plaatselijke Goorsche Football Club.  Nadat de eerste vier officiële wedstrijden maar liefst 1 punt en 15 tegengoals hadden opgeleverd, is er sindsdien gewerkt aan de verdedigende accenten. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en de laatste vier wedstrijden leverden 10 punten op en slechts 1 tegengoal. Toch heeft Holten zondagmiddag al snel haar eerste teleurstelling te verwerken als in de tweede minuut een van richting veranderd schot in het doel beland, 1-0. In de 10e minuut beland een van richting veranderd schot van Daan Wissink aan de andere kant naast het doel.

In de 21e minuut wordt een voorzet, van Glenn Koerkamp, maar net gemist door Jaap Huisman en Mick Hofman. Vier minuten later kan uit een corner een GFC speler geheel vrij bij de tweede paal binnenkoppen, 2-0. In de 33e minuut kan er bij een volgende corner niet adequaat worden geruimd en is een GFC’er wel attent om de 3-0 tegen de touwen te schieten. In de 50e minuut komt Holten goed weg, wanneer een GFC’er in het vijandelijke strafschopgebied drie keer kan kappen en via de lat over schiet. In de 69e minuut een snelle uitbraak van GFC en omspeelt een aanvaller Erjan Hollegien knap, om daarna de bal in het lege doel te schuiven, 4-0.

Drie minuten later een prima redding van Erjan op een schot van buiten ‘de 16’. In de 74 e minuut de eerste goede aanval met een doelpoging, maar het schot van Daan eindigt naast het Goorse doel. In de 77e minuut krijgt Holten ook nog een vijfde tegentreffer te verwerken. In de 85e minuut nog een goede aanval opgezet door Gijs Martens en Jaap, die Rob Hofman in stelling brengt. Zijn inzet kan door de doelman tot corner worden verwerkt. Drie minuten later een enorme kans voor GFC, maar Erjan kan redden. Op de tribune waren een paar GFC mannen, die de hele wedstrijd van commentaar voorzagen, het erover eens dat Holten niet eens echt slechter was.

Maar GFC was wel akelig effectief en de 5-0 niet het spelbeeld weergaf. Feit is wel dat Holten te weinig creëerde om aanspraak te maken op een overwinning en sommige goals wel erg makkelijk werden weggeven.