Holten beslist duel in slotfase

Onder een prachtig lentezonnetje mocht vv Holten de blamage van een week eerder wegpoetsen. Op voorhand lijkt Raalte, als rode lantaarndrager, een ideale tegenstander. De eerste kans van de wedstrijd is voor Holten, in de 6e minuut, als Harm Jansen opent met een crosspass op Sjors van Gerresheim die de ruimte heeft voor een doelpoging. Het schot wordt voldoende gepareerd door de keeper en geruimd door een verdediger voor de aanvallers kunnen profiteren. In de 12e minuut wordt in een Raalter aanval Werner Lubbersen in zijn gezicht geraakt, laat de scheidsrechter doorspelen, en komt Holten goed weg als doelman Davy Tuitert met de voet redding kan brengen op een inzet van dichtbij. In de 14e minuut wordt Mick Hofman op rechts diep gestuurd en levert een puntgave voorzet af op Jansen die alleen voor het doel zijn hoofd koel houdt en beheerst afrond, 0-1. In de 16e minuut krijgt Raalte een vrije trap even buiten het strafschopgebied van Holten. De bal wordt voor de goal gebracht waar de eerste inzet tegen de lat beland, maar vanuit de rebound wordt alsnog de gelijkmaker binnengeschoten, 1-1. In de 22e minuut wordt een vrije trap voor Raalte van ver richting het doel van Holten geschoten, wordt de bal onderweg aangeraakt en waar iedereen de bal al het doel in ziet gaan, redt doelman Tuitert met een katachtige redding ten koste van een corner. In de laatste minuut voor de theepauze komt de bal na een afgeslagen aanval voor de voeten van Glenn Koerkamp die de bal opnieuw voorzet en Jaap Huisman zijn kopbal rakelings naast het doel van Raalte ziet verdwijnen.

In de 48e minuut is de eerste grote kans van de tweede helft voor Raalte, als het de bal rakelings naast het doel van Holten schiet. Twee minuten later wordt de bal, na een voorzet uit een vrije trap, op het dak van het doel gekopt. In de 63e minuut gaat Hofman het Raalter strafschopgebied binnen, wipt de bal over zijn directe tegenstander heen en wil daar zelf ook langs lopen. Daarbij wordt hij dusdanig gehinderd dat hij ten val komt, de scheidsrechter wuift het weg en Raalte ontsnapt. Twee minuten later beland een voorzet van Jansen op de lat. In de 72e minuut krijgt Raalte 2 schietkansen op korte afstand van het doel, die beide keren worden gepareerd door doelman Tuitert en kan invaller Joep Keizer redding brengen door te ruimen. In de 87e minuut een pass op Hofman die de vrijstaande Max Scheperman probeert te bereiken, maar een verdediger wil die pass onderscheppen die daardoor in het eigen doel beland, 1-2. In de 90e minuut komt Raalte er razendsnel uit en wordt een voorzet op maat gegeven, maar de doelpoging van zo’n 7 meter wordt knap gered door doelman Tuitert. Twee minuten in blessuretijd gaat Gijs Martens het Raalter strafschopgebied binnen, wurmt zich langs twee verdedigers en ziet zijn inzet via de doelman het doel ingaan, 1-3.

In een zeer matige tweede helft beslissen de mannen van trainer Richard van Dellen het duel in de slotfase met enig fortuin, maar vooral dankzij de reddingen van Davy Tuitert.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Joris Overmeen (67. Joep Keizer), Werner Lubbersen, Frank Marsman, Sjors van Gerresheim (53. Bas Bronsvoort); Glenn Koerkamp, Gijs Martens, Leon Oudenampsen ©; Harm Jansen, Jaap Huisman (69. Max Scheperman), Mick Hofman