Holten doet zichzelf tekort

Als om half een het hoofdveld wordt gekeurd en goed genoeg bevonden om de wedstrijd van vandaag tegen ABS op te spelen, krijgt uw verslaggever een vreemd voorgevoel. De laatste drie wedstrijden werden allen gespeeld op kunstgras en Holten kwam er tot goed aanvallend voetbal wat maar liefst 16 doelpunten opleverde. Het hoofdveld is na alle nattigheid geschikt voor werkvoetbal en minder geschikt voor het spel wat Holten de laatste drie wedstrijden op de mat heeft gelegd.

Het begin van de wedstrijd is gelijk opgaand met weinig activiteiten voor beide doelen. Het eerste noemenswaardige doelgevaar komt van ABS in de 23e minuut. Een corner wordt hoog voorbij de tweede paal gegeven en doelman Davy Tuitert met een reflex de inzet kan keren, waarna een volgende corner resteert. In de 30e minuut wordt bij een aanval van ABS een voorzet vanaf de linkerkant zodanig verlengt dat de bal over doelman Tuitert in de verre hoek in het doel verdwijnt, 0-1. Twee minuten later wederom een aanval van de gasten uit Bathmen. Het eerste schot kan nog worden gekeerd door Tuitert, maar de rebound gaat over hem heen en ook de toegesnelde Rik Oolbekkink kan de 0-2 niet meer voorkomen. In de 39e minuut verdwijnt een doelpoging van ABS nog rakelings voorlangs het Holter doel. In de 42e minuut kan doelman Tuitert een inzet van dichtbij pakken. Even later krijgt Holten zijn enige mogelijkheid als een schot van net buiten het strafschopgebied van Harm Jansen naast het doel verdwijnt. Holten is deze eerste helft geen moment de makkelijk voetballende ploeg van de laatste 3 wedstrijden.

De tweede helft is 4 minuten oud als een ABS aanvaller alleen op doelman Tuitert afkan, die goed blijft kijken en de inzet keert. In de 56e minuut verdwijnt een inzet van Gijs Martens naast het doel. In de 63e minuut raapt doelman Tuitert een terugspeelbal op en krijgt ABS een indirecte vrije trap op 15 meter van het doel. De bal verdwijnt via de muur naast het doel. In de 67e minuut de eerste echte kans van Holten als Jaap Huisman de bal uit een voorzet goed inkopt, maar de keeper met een reflex kan redden. In de 75e minuut verdwijnt een inzet van Bas Tuitert rakelings naast het Bathmense doel. Twee minuten later kan de ABS doelman een afstandsschot van Daan Wissink met de vuisten pareren. Holten heeft eindelijk een overwicht en ABS begint met de ballen zover mogelijk buiten het veld te werken, waardoor er diverse malen een nieuwe wedstrijdbal moet komen. In de 86e minuut komt een hoge voorzet voorbij de tweede paal, waar Bas Tuitert de bal weer voor het doel kopt bij Harm Jansen die zijn kopbal door de keeper gered ziet worden. Een minuut later wordt een schot van Rob Hofman gered door de Bathmense doelman. In de 90e minuut wordt de bal uit een ingooi het strafschopgebied van ABS gebracht waar een verdediger de bal met de hand beroerd en een penalty wordt toegekend. Deze wordt door Bas Tuitert feilloos binnen geschoten, 1-2. Door het vele tijdrekken, 6 wissels en enkele blessurebehandelingen heeft Holten nog enkele minuten tegoed voor de gelijkmaker. Het enige gevaar wat Holten nog sticht komt uit een corner van Mick Hofman en de kopbal van Jaap Huisman die rakelings naast het doel verdwijnt.

Holten lijkt zichzelf tekort te hebben gedaan door niet op het kunstgrasveld te spelen.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Joris Overmeen, Rik Oolbekkink (75. Rob Hofman), Frank Marsman, Bas Bronsvoort; Leon Oudenampsen, Gijs Martens (67. Mick Hofman), Daan Wissink; Harm Jansen, Jaap Huisman, Glenn Koerkamp (57. Bas Tuitert)