Holten en Lettele delen de punten

Vandaag gaan de mannen van trainer Richard van Dellen op bezoek bij Lettele. Die zijn na het behalen van de 1e periode aardig weggezakt op de ranglijst naar de 8e plaats. Voor Holten is het zaak om nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst om zo kans te maken op een ticket voor de nacompetitie. Het eerste doelgevaar komt van Holten, als Leon Oudenampsen met een steekpass Mick Hofman alleen voor de keeper zet, die de inzet via zijn been naast het doel ziet gaan. In de 19e minuut probeert Oudenampsen vanuit de middencirkel de keeper te verrassen, maar de bal is net niet hard genoeg en de keeper kan de bal uit de lucht plukken. In de 22e minuut het eerste gevaar van Lettele als uit een vrije trap de bal in het volle doelgebied wordt geschoten. Doordat niemand de bal beroerd wordt doelman Davy Tuitert niet verrast en kan hij redden. Twee minuten later krijgt Holten wat ongelukkig een tegentreffer. Yordi Landeweerd redt op de doellijn, alleen gaat de bal er via een medespeler alsnog in, 1-0. In de 33e minuut tikt Landeweerd met een risicovolle sliding de bal weg voor de voeten van een doorgebroken Lettele aanvaller. In de 37e minuut lijkt een fraai afstandsschot de verre hoek in te krullen, maar met een stijlvolle redding kan Tuitert een tweede tegentreffer verijdelen. In de 39e minuut dribbelt Glenn Koerkamp het strafschopgebied van Lettele in, wil de laatste verdediger uitkappen om zo een schietkans te creëren, maar de verdediger tikt de bal terug op zijn doelman die de bal vlak voor de achterlijn oppakt. Holten krijgt een indirecte vrije trap te nemen, maar deze levert niets op. In de 40e minuut legt Koerkamp de bal breed op Mick Hofman, wiens inzet door de keeper wordt gered.

Al in de eerste minuut van de tweede helft komt een Lettele speler alleen voor doelman Tuitert, maar die is scherp uit de theepauze gekomen en redt. In de 52e minuut wil Bas Tuitert de bal vanaf de achterlijn terug leggen op de inlopende Koerkamp, een verdediger komt ertussen en ruimt ten koste van een corner. In de 61e minuut een pass van Koerkamp op Bas Tuitert die de bal met de borst aanneemt en klaarlegt voor Martijn van de Werken wiens schot wordt gepareerd door de doelman. De rebound is voor Hofman, maar die schiet het leer over het doel. Een minuut later passeert Van de Werken twee verdedigers en schiet vanaf randje 16 op doel. De doelman kan redden ten koste van een corner. In de 68e minuut een pass van Gijs Martens op Koerkamp wiens directe tegenstander de bal mist en alleen op het doel af kan. De Lettele doelman blijft goed kijken en kan redden. Even later heeft hij moeite met een afstandsschot van Martens, maar heeft de bal uiteindelijk wel. In de 72e minuut een fraaie één-twee tussen Van de Werken en Bas Tuitert, maar voor laatstgenoemde kan afwerken brengt een verdediger redding. In de 75e minuut glipt Van de Werken langs twee verdedigers en vanaf de achterlijn mist zijn voorzet vervolgens precisie. In de 86e minuut levert hij een prachtige voorzet af op de vrijstaande Koerkamp die rakelings naast schiet, waar hij de bal misschien ook eerst had kunnen aannemen. In de 88e minuut komt een voorzet van Bas Tuitert bij Van de Werken die met de rug naar het doel de keeper met een hakbal wil verrassen, maar de bal mist snelheid en de keeper kan redden. In de 89e minuut verzuimt Lettele het duel te beslissen. Een schot gaat rakelings voorlangs, waar een aanvaller voor het doel ook net een teenlengte tekort komt om de bal erin te glijden. Een minuut later volgt de verdiende gelijkmaker als Bas Tuitert een voorzet van Martens met het hoofd afrond, 1-1.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Werner Lubbersen, Yordi Landeweerd (62. Joris Overmeen), Frank Marsman, Sjors van Gerresheim; Leon Oudenampsen ©, Gijs Martens, Mick Hofman; Glenn Koerkamp, Bas Tuitert, Harm Jansen (60. Martijn van de Werken)