Holten grijpt naast het toetje

Door het grote doelsaldo achterstand, was Holten afhankelijk van een slippertje van Markelo bij nummer laatst Raalte om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Trainer Richard van Dellen begint wederom met een aanvallende opstelling met 4 aanvallers. De beginfase is gelijkwaardig en het duurt tot de zevende minuut tot de eerste doelkans wordt gecreëerd. Een hoge voorzet van rechts wordt door Jaap Huisman terug gekopt richting de eerste paal, waar Bas Tuitert een teenlengte tekort komt. In de 17e minuut stuurt Glenn Koerkamp Tuitert diep, die kapt een verdediger uit op de achterlijn ziet geen medespelers vrijstaan en schiet in de korte hoek. De doelman kan redding brengen ten koste van een corner. In de 22e minuut wordt de Broekland doelman bijna verrast door Gijs Martens die twee meter van de achterlijn met een boogbal de bal over de doelman bijna bij de verre paal binnen schiet. In de 25e minuut passeert Tuitert zijn tegenstander in het vijandelijke strafschopgebied, maar voor hij kan uithalen wordt hij onreglementair naar de grond gewerkt. Tot ieders verbazing ziet de scheidsrechter er geen strafschop in. In de 28e minuut geeft Martens de bal hoog voor het doel waar Huisman de bal net niet genoeg richting kan geven en de kopbal naast het doel verdwijnt. In de 35e minuut geeft Sjors van Gerresheim uit een vrije trap net over de middellijn een prachtige pass in het strafschopgebied van Broekland, waar Tuitert hoger springt dan de doelman maar wordt teruggefloten wegens een duwfout. In de 36e minuut het eerste doelgevaar namens Broekland, maar doelman Davy Tuitert weet de bal uit de benedenhoek te ranselen. In de 41e minuut heeft hij alsnog het nakijken als uit een voorzet de bal in twee pogingen in het Holter doel verdwijnt, 0-1. In de laatste minuut voor de theepauze verdwijnt een afstandsschot van Mick Hofman naast het doel.

Holten begint sterk aan de tweede helft en eeft pech als in de 49e minuut een schot van aanvoerder Leon Oudenampsen van ruim 20 meter net achter de deklat op het dak van het doel eindigt. In de 52e minuut gaat in een duel in het Broeklandse strafschopgebied Tuitert wederom naar de grond en ditmaal gaat de bal wel op de strafschopstip. Zoals gebruikelijk gaat Martens achter de bal staan en betekent dit een treffer, 1-1. In de 56e minuut slalomt een Broekland speler door het strafschopgebied van Holten, maar zijn inzet wordt gekeerd door doelman Tuitert. Een minuut later een steekpass van Oudenampsen op Koerkamp die vrij richting het doel kan maar zijn doelpoging is een prooi voor de doelman. In de 63e minuut een pass van Harm Jansen op Martens die zijn tweede van de middag binnenschiet, 2-1. In de 76e minuut een hoge voorzet richting Huisman die een kopduel met twee verdedigers aangaat waarna de bal voor de voeten valt van Max Scheperman die de bal over het doel van Broekland jaagt. In de 82e minuut heftige protesten van Broekland als een doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. In de 90e minuut weet Frank Marsman de bal van de doellijn te halen en houdt daarmee de drie punten in Holten. In de extra tijd is Huisman nog dichtbij een treffer als hij de bal uit een voorzet eerst controleert en over zijn directe tegenstander wipt en de bal over de doelman wil koppen. Deze kan er nog net zijn vingertoppen achter krijgen en een treffer voorkomen.

Omdat Markelo geen fout maakt in Raalte mogen zij zich opmaken voor het toetje dat nacompetitie heet.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Werner Lubbersen, Joris Overmeen, Sjors van Gerresheim; Leon Oudenampsen © (82. Yordi Landeweerd), Gijs Martens, Mick Hofman; Glenn Koerkamp, Jaap Huisman, Bas Tuitert (64. Max Scheperman), Harm Jansen (72. Frank Marsman)