Onnodig puntverlies VV Holten

Deze middag mogen de rood-zwarten van trainer Richard van Dellen op bezoek bij laagvlieger DAVO. Vanaf het beginsignaal neemt Holten het initiatief, maar meer dan enkele ongevaarlijke doelpogingen levert dat niet op. In de 10e minuut is de eerste grote kans van de wedstrijd voor DAVO. Een vlammend schot van buiten het strafschopgebied wordt echter knap gered door doelman Davy Tuitert. In de 18e minuut creëren de Holtenaren vanuit het overwicht de eerste grote kans. Een afgemeten voorzet van Harm Jansen op de vrijstaande Gijs Martens wordt door laatstgenoemde langs de verkeerde kant van de paal gekopt. In de 25e minuut krijgt Holten een vrije trap aan de linkerkant ruim buiten het strafschopgebied. Mick Hofman geeft de bal hoog voor en op de verste punt van het doelgebied staat Bas Tuitert om de bal in de korte hoek tegen de touwen te jagen, 0-1. In de 28e minuut moet Martens geblesseerd het veld verlaten en komt Martijn van de Werken hem aflossen. De aanval gelijk na de wissel eindigt met een schot van Jaap Huisman wat rakelings langs het DAVO doel verdwijnt. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Holten nog een grote kans als Jansen ditmaal een voorzet geeft op Van de Werken die zijn kopbal op de lat ziet belanden en als Jansen de bal oppikt voor een rebound in een stevig duel van DAVO zijde, vindt scheidsrechter Van Zuuk het niet voldoende voor een strafschop.

Vanaf de start van de tweede helft laat DAVO zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Met opportunistisch voetbal en meer strijd, waarbij de grens van het toelaatbare wordt opgezocht, heeft Holten duidelijk moeite. In de 53e minuut krijgt DAVO een megakans als na een dieptepass een aanvaller alleen voor doelman Tuitert verschijnt en deze goed naar de bal blijft kijken en met de voet kan keren en daarna de rebound naast het doel ziet verdwijnen. In de 60e minuut verdwijnt een schot van de punt van het strafschopgebied over iedereen heen in de verre hoek en is het alsnog 1-1. Hierna komt Holten toch wat beter in de wedstrijd en er ontstaat een open wedstrijd. In de 64e minuut een prachtige steekpass van Huisman in de loop van Van de Werken die zijn schot van ongeveer 7 meter in het zijnet ziet belanden. Twee minuten later krijgt Bas Tuitert de bal rond de middellijn en kan oprukken richting het DAVO doel en op ongeveer 20 meter legt hij de bal breed op Mick Hofman, wiens schot hard genoeg is, maar naast het doel beland. In de 70e minuut een kopbal van Huisman, heeft de keeper de bal niet klem, maar kan de toegesnelde Bas Tuitert niet profiteren. In de 77e minuut wordt de bal uit een vrije trap voor DAVO vanaf het middenveld voor het Holtense doel geschoten, komt daar voor een DAVO speler die uithaalt en redt Davy Tuitert met een geweldige save ten koste van een corner. Uit deze corner krijgt DAVO weer een doelkans, maar het venijnige puntertje verdwijnt rakelings naast het doel. In de 87e minuut brengt Mick Hofman de bal uit een corner voor het doel waar Bas Tuitert met een krachtige kopbal het DAVO doel bestookt. De keeper redt op de lijn en als Frank Marsman de rebound erin wil schieten gooit een DAVO speler zich ervoor en voorkomt op de doellijn hiermee een tegentreffer.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Sjors van Gerresheim, Werner Lubbersen, Frank Marsman, Rob Hofman; Leon Oudenampsen ©, Bas Tuitert, Mick Hofman; Harm Jansen (72. Joep Keizer), Jaap Huisman, Gijs Martens (28. Martijn van de Werken)