Puntendeling voor Holten en Diepenveen

Twee teams die zoals de stand al doet vermoeden, aan elkaar gewaagd zijn stonden afgelopen zondag tegenover elkaar op sportpark de Zunnebargh in Diepenveen.

Holten probeert van het beginsignaal het initiatief te nemen, maar heeft moeite een gaatje te vinden in de Diepenveense defensie. De eerste echte kans is echter voor Diepenveen; uit een corner wordt de bal bij de eerste paal verlengt in de verre hoek en het staat 1-0. Drie minuten later kan doelman Davy Tuitert met een stijlvolle redding op een schot van buiten het strafschopgebied een tweede treffer voorkomen. In de 19e minuut kan hij wederom redding brengen als Diepenvener Davey Mooren via een snelle counter over de linkerkant alleen voor hem verschijnt. In de 23e minuut een vrije trap voor Holten net buiten het strafschopgebied van Diepenveen, wordt de bal uit de 16 gekopt en binnen een paar seconden staat Mooren wederom alleen voor Tuitert en ditmaal gaat zijn schot voorlangs. In de 26e minuut valt de 2-0 alsnog, als uit een vrije trap de bal de bal achter de verdediging van Holten stijlvol uit de lucht ineens in de verre hoek wordt geschoten. In de 29e minuut houdt Glenn Koerkamp het overzicht tussen drie Diepenveners en passt de bal naar rechts op Daan Wissink, die met een timmermansoog de bal over de keeper net achter de paal in de verre hoek schiet, 2-1. In de 32e minuut kan de keeper van Diepenveen de bal nog over de lat tikken uit een vrije trap van Gijs Martens. 

Holten komt vol energie uit de kleedkamer en gaat meteen op jacht naar de gelijkmaker. Al in de eerste minuut levert dat gevaar op,wanneer Wissink het vijandelijke strafschopgebied binnengaat en ten val wordt gebracht. De scheidsrechter is wat minder scherp zijn hok uitgekomen en wuift een zekere penalty weg. Een minuut later redt doelman Tuitert met de voet, zo ook in de 49e minuut, wanneer Diepenveen er weer razendsnel is uitgekomen. Holten gaat steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en Diepenveen blijft wachten op de counter, maar krijgt daar bijna geen kansen meer voor. In de 83e minuut wordt de bal uit een vrije trap van Martens door Bas Tuitert met het hoofd verlengt en valt binnen in de verre hoek, 2-2. In de laatste minuut krijgt Holten nog een kans, wanneer Bas Tuitert een paar man passeert in het vijandelijke strafschopgebied, zelf geen kans om te schieten krijgt, maar de bal legt voor Jaap Huisman, wiens schot gered wordt door de keeper.

Een terechte puntendeling. De eerste helft was voor Diepenveen en de tweede voor Holten.