VV Holten neemt revanche op Hector

Vandaag komt Hector op visite op sportpark de Meermanskamp. Zes weken geleden werd in Goor nog onverdiend met 2-1 het onderspit gedolven. Reden genoeg voor de mannen van Richard van Dellen sportieve revanche te nemen en zo bovenin de ranglijst een rol te blijven spelen. In het eerste kwartier domineert Holten, maar komt het niet verder dan wat afstandsschoten die precisie missen. In de 16e minuut een prachtige pass van Bas Bronsvoort achter de verdediging van Hector in de loop van Bas Tuitert, die de bal over de verdediger naast hem wil liften om daarna met rechts uit te kunnen halen. De bal komt tegen de arm van de verdediger, waardoor de kans om zeep is geholpen, maar de scheidsrechter ziet er niets in.

Twee minuten later zet Hector een aanval op over hun rechterkant en weet doelman Davy Tuitert een venijnig schot knap te pareren. De rebound toucheert een Holtens arm en de scheidsrechter wijst nu wel resoluut naar de strafschopstip. Dat de penalty tegen de lat wordt geschoten voelt voor de Holtenaren als een vorm van gerechtigheid. De wedstrijd gaat hierna weer verder waar hij was gebleven. Een dominerend Holten wat op zoek is naar de openingstreffer. Toch komt het volgende doelgevaar weer van de gasten uit Goor. Uit een corner, in de 28e minuut, mag bij de tweede paal vrij gekopt worden en Holten komt goed weg dat de bal naast het doel beland. In de 32e minuut gaat een voorzet van Harm Jansen richting Bas Tuitert, maar een verdediger kan de bal op tijd tot corner verwerken, voor Tuitert de trekker kan overhalen. Een minuut later een crosspass van Leon Oudenampsen op Glenn Koerkamp die de bal hoog voorgeeft op Bas Tuitert die de doelman het nakijken geeft, 1-0. Een zevental minuten later komt na slecht uitverdedigen de bal in de voeten van een Hector speler die zijn uithaal via de lat over het Holten doel ziet verdwijnen. In de 41e minuut geeft Koerkamp de bal uit een vrije trap bij de zijlijn hoog voor het doel en ziet Jansen zijn kopbal over het Hector doel verdwijnen.

In de 48e minuut komt de eerste dreiging van Holten, maar de aanval strand op de rand van het strafschopgebied van Hector. In de tegenaanval zijn de gasten zeer effectief en wordt de 1-1 binnengeschoten. Holten pakt gelijk de draad weer op en twee minuten later werkt Mick Hofman een voorzet van Koerkamp rakelings naast het Hector doel. Weer twee minuten later schampt Jansen de bal uit een voorzet van Sjors van Gerresheim, waardoor Bas Tuitert er net niet meer bij kan en de bal over de achterlijn verdwijnt. In de 54e minuut wordt Bas Tuitert diep gestuurd, kapt zich vrij en ziet zijn schot gekeerd door de doelman, maar uit de rebound weet hij het net wel te laten bollen, 2-1. In de 57e minuut legt Van Gerresheim de bal uit een vrije trap achter de verdediging in de loop van Koerkamp die zijn doelpoging in het zijnet ziet belanden. In de 62e minuut wordt uit een spaarzame tegenaanval van Hector de bal in kansrijke positie ruim voorlangs het doel van Davy Tuitert geschoten. In de 74e minuut komt de bal uit een voorzet van Van Gerresheim bij Jaap Huisman die de bal naar Bas Tuitert kopt wiens kopbal wordt gered door de Hector doelman ten koste van een corner. In de 76e minuut gaat de razendsnelle Hector aanvaller achter een dieptepass aan, maar Davy Tuitert werpt zich moedig op de bal vlak voor de aanvaller kan uithalen. Twee minuten later gaat Gijs Martens richting het Goorse doel, kapt zich twee keer vrij en ziet zijn schot gered door de doelman. In de 81e minuut een pass van Huisman op Martens die de bal prima breed legt op de meegelopen Hofman die zijn schot via een Hector speler over de achterlijn ziet gaan. Uit de daarop volgende corner van Martens kopt Bas Tuitert, maar wederom verijdeld de Hector doelman een goal. De laatste mogelijkheid is voor Hector. Op de rand van het strafschopgebied, zo’n 10 meter van de achterlijn krijgen de gasten een vrije trap. Deze wordt voorgegeven, maar de Holtense defensie ruimt voor een Hector speler ook maar aan een doelpoging kan denken.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Sjors van Gerresheim, Werner Lubbersen, Frank Marsman, Bas Bronsvoort (84. Joep Keizer); Leon Oudenampsen ©, Gijs Martens, Mick Hofman; Glenn Koerkamp (59. Tom Lenderink), Bas Tuitert, Harm Jansen (73. Jaap Huisman)