Holten overloopt Haarle

Voor de uitwedstrijd naar de andere kant van de berg heeft trainer Richard van Dellen een verrassende opstelling bedacht. De positie van de geschorste centrale verdediger Frank Marsman werd vervangen voor een extra spits, waardoor Holten in een 3-3-4 formatie speelde.

Vanaf de aftrap staat Haarle onder druk en weet het zich geen raad in balbezit. Opbouwen van achteruit is wat het wil, maar de vrije man is er niet, waardoor al snel de lange bal moet worden gespeeld. De duels die daaruit ontstaan worden bijna allemaal gewonnen door Holten. Na wat speldenprikjes is de eerste grote kans in de 11e minuut als na een mooie aanval Bas Tuitert de bal panklaar legt voor Mick Hofman die zijn vrije schietkans gekeerd ziet worden door de Haarle doelman. Deze kan drie minuten later met de vingertoppen een bekeken schot van Tuitert richting de verre hoek tot corner verwerken. In de 25e minuut wordt een prima voorzet van Jaap Huisman door Tuitert net achter de deklat op het dak van het doel gekopt. Nog in dezelfde minuut wordt Huisman in de volgende aanval aangespeeld in het strafschopgebied van Haarle, kapt zich vrij en voor hij kan uithalen wordt hij naar de grond gewerkt. De scheidsrechter wuift een zekere strafschop weg. In de 29e minuut komt Haarle met haar tweede aanval die net als de eerste een corner oplevert. Uit deze corner komt de bal voor de voeten van de spits die de bal met een fraaie omhaal over doelman Davy Tuitert in de verre hoek schiet, 1-0. De hard werkende Holtenaren zijn niet onder de indruk en gaan door waar ze mee bezig waren, aanvallen! In de 32e minuut komt een geblokt schot voor de voeten van Gijs Martens die beheerst de bal in de verre hoek plaatst, 1-1. Twee minuten later een pass van aanvoerder Leon Oudenampsen op Bas Tuitert die de bal van dichtbij over het doel jaagt. In de 37e minuut verlengt Tuitert de bal met zijn hoofd in de loop van Hofman die goed naar binnen snijdt een verdediger uitkapt en zijn schot in de korte hoek tot corner getikt ziet worden door de doelman. Uit de corner smoort een schot van Martens in de kluwen spelers, wordt de bal opnieuw voorgezet en door Tuitert tegen de paal gekopt. In de 45e minuut kan de verdediging van Haarle wederom niet anders dan terug spelen op hun doelman die zich bijna verkijkt op de doorgelopen Tuitert en de bal tegen de ijverige spits schiet en de bal rakelings naast het doel ziet verdwijnen.

Na de thee pakt Holten gelijk de draad weer op en al in de eerste minuut ziet de Haarle doelman een vlammend schot van Huisman op zich afkomen die hij kan pareren. Een minuut later wordt de bal uit een voorzet van Glenn Koerkamp door Bas Tuitert met de borst klaar gelegd voor Huisman die ook deze inzet door de doelman gepareerd ziet worden. De aanval erna in dezelfde minuut is Holten weer dichtbij een treffer maar beland de kopbal van Sjors van Gerresheim tegen de paal. In de 49e minuut dreigt de spits van Haarle alleen richting het Holter doel te kunnen gaan, maar met een goed getimede sliding van Joris Overmeen wordt dit gevaar voorkomen. In de 51e minuut wordt een voorzet door Huisman gekaatst op Hofman die zijn schot gekeerd ziet worden door de doelman. In de 58e minuut een spaarzame aanval van Haarle die uiteindelijk na een inzet van dichtbij vlak naast het doel van Holten beland. In de 60e minuut een voorzet van Martens op Tuitert die de bal naar Koerkamp kopt die de bal met binnenkant rechts fraai in de verre hoek volleert, 1-2. In de 62e minuut een pass van Tuitert op Huisman die zijn inzet rakelings naast het doel ziet verdwijnen. In de 70e minuut jaagt Martens door achter een te harde pass en dwingt de keeper tot het weggeven van een corner. In de 74e minuut een pass op maat van Hofman op de volledig vrijstaande Koerkamp die simpel zijn tweede van de middag kan binnenschieten, 1-3. Dan is er tijd voor wat wissels en wordt onder andere de B junior Klaas Martens een debuut gegund. In de 90e minuut komt Holten er in overtal uit en opent Gijs Martens naar rechts op Koerkamp die vervolgens bij de tweede paal Tuitert vindt, die de 1-4 achter de kansloze doelman knikt.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Werner Lubbersen, Joris Overmeen (76. Klaas Martens), Sjors van Gerresheim; Leon Oudenampsen ©, Gijs Martens, Mick Hofman; Glenn Koerkamp, Bas Tuitert, Jaap Huisman (75. Max Scheperman), Harm Jansen (78. Bas Bronsvoort)