Ruime overwinning Holten

Zondag 21 oktober was de Gazelle te gast op sportpark de Meermanskamp. De gasten uit Deventer hadden na de zeperd van vorige week wat recht te zetten. De mannen van trainer Richard van Dellen willen de stijgende lijn, na de moeizame competitiestart, doortrekken en de aansluiting met de koplopers behouden.

De eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Het gevaar van Gazelle komt vooral wanneer Niels Reijnders erbij betrokken is; in de 11e minuut krijgt hij een kopkans, maar eindigt de bal in de handen van doelman Erjan Hollegien en in de 22e minuut wordt hij diep gestuurd en eindigt zijn schot net achter de paal in het zijnet. Ook Holten krijgt zijn kansen. In de 16e minuut passeert Harm Jansen zijn tegenstander met een panna, dribbelt het strafschopgebied binnen en zoekt een vrije medespeler, maar voor hij die heeft gevonden kan een verdediger met een sliding het gevaar eruit halen. In de 33e minuut mist Glenn Koerkamp de bal uit een corner van Mick Hofman, maar de bal komt voor de voeten van Bas Bronsvoort die zijn uithaal gered ziet worden door de Gazelle doelman. Twee minuten voor het rustsignaal legt Jaap Huisman de bal precies in de loop van Mick Hofman die alleen richting het doel kan en de bal feilloos langs de doelman schiet, 1-0.

De tweede helft is voor Holten, al duurt het nog een kwartier voor dat dit wordt beloond. Eerst wordt in de 58e minuut de bal uit een vrije trap van Mick voor het doel van de Gazelle gebracht en ziet Huisman zijn kopbal net achter de deklat op het dak van het doel eindigen. Twee minuten later verdwijnt een pass van Frank Marsman over de Gazelle verdediging en kan Mick met een lob over de uitgekomen doelman zijn tweede goal van de middag aantekenen, 2-0. Weer twee minuten later wordt de wedstrijd beslist met een gruwelijk harde pegel van Leon Oudenampsen, die van ruim 20 meter strak in de kruising eindigt, 3-0. Saillant detail is dat deze goal van ongekende schoonheid zijn eerste is in de hoofdmacht van de VV Holten. In de 74e minuut krijgt de even daarvoor ingevallen Tom Lenderink nog een kans als hij kan opkomen over links, eigenlijk een vrije medespeler zoekt, maar omdat hij die niet vindt en zelf niet wordt aangevallen komt hij zelf in kansrijke positie. Zijn inzet kan ternauwernood worden verwerkt door de Deventer doelman. In de 84e minuut krijgt de Gazelle in een paar seconden tijd 3 doelkansen, maar even zovaak voorkomt een Holtens been een treffer.

Een mooie middag voor Holten, mede omdat concurrenten punten morsen.