Holten C2 Kampioen!

In een bloedstollende wedstrijd is Holten C2 zaterdag 19 december kampioen geworden. Na een succesvolle najaarscompetitie kwam het aan op de laatste wedstrijd. In deze wedstrijd moest er thuis gespeeld worden tegen medetitelkandidaat SVVN C2. Beide ploegen hadden genoeg aan een gelijkspel om gezamenlijk kampioen te worden, beide ploegen hadden namelijk exact hetzelfde aantal punten en het doelsaldo was identiek.

Onder grote publieke belangstelling werd er om 11.00 uur afgetrapt op een sfeervol sportpark Meermanskamp. Holten begon voortvarend aan de wedstrijd en was zeker eerste 15 minuten de bovenliggende partij, toch was het SVVN dat de eerste kansen kreeg via razendsnelle counters. Keeper Senne was echter bij de les en wist een aantal keren goed redding te brengen. Het was goed te merken dat er veel spanning op zat bij de roodzwarten want naarmate de wedstrijd vorderde was het SVVN dat wat sterker werd en na 25 minuten op 0-1 voorsprong kwam na een misverstand tussen de keeper en een verdediger. SVVN bleef aandringen en kreeg kort voor rust nog een goed kans op de 0-2, echter keeper Senne wist in een 1 tegen 1 situatie, met een Casillas-achtige reflex, met zijn grote teen redding te brengen. In de laatste minuut was het Holten dat via Esper een grote kans kreeg na goed voorbereidend werk van Dion, echter de bal verdween over het doel. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Holten begon zeer scherp aan de 2e helft. Na een goed genomen corner van Ruben kopte een verdediger van SVVN in eigen doel, 1-1. Deze gelijkmaker was dikverdiend en Holten bleef nu aandringen maar dit resulteerde niet in grote kansen. In het tweede deel van de 2e helft was het SVVN dat weer de bovenliggende partij was. Het was nu goed te zien dat de grondwitten uit Nijverdal beschikten over een ploeg bestaande uit vooral 2 jaars C-spelers, ze hadden hierdoor meer fysiek en lengte, terwijl Holten de beschikking had over voornamelijk kleinere 1e jaars C-spelers. SVVN maakte dan ook al snel de 1-2. SVVN bleef nu aandringen en kreeg nog enkel mogelijkheden. Holten bleef onder aanvoering van aanvoerder Mike strijden voor iedere meter en probeerden via de lange bal de spitsen te bereiken. Na een goede pas was het de voortdurend oorlog makende spits Dion, die via een individuele actie 3 verdedigers uitspeelde en bij het uitspelen van nummer 4 gevloerd werd binnen de zestien meter, dus strafschop voor de roodzwarten. Met nog 5 minuten op de klok was de spanning om te snijden, echter aanvoerder Mike schoot de bal koeltjes binnen, 2-2. Meermanskamp ontplofte bij deze late, maar verdiende, gelijkmaker. SVVN bleef nog even aandringen maar Holten gaf niets meer weg, waarna de sterk leidende scheidsrechter Paalman affloot voor het einde van de wedstrijd.

Zowel Holten als SVVN zijn nu met deze gelijk stand kampioen. Na felicitaties over en weer en een bescheiden feestje op het veld, namen de inmiddels gedouchte roodzwarten plaats in de kantine waar de jeugdvoorzitter en de voorzitter van de Supportersvereniging “Der Roodzwarten de spelers en leiders feliciteerden met het behaalde kampioenschap. De jongens kregen een FC Twente arrangement aangeboden van de supportersvereniging. Daarna was het tijd voor de plaatselijke kampioensronde door het dorp, heel Holten mocht weten dat Holten C2 kampioen is geworden en na de tocht bleef het nog lang onrustig.