Zeer geslaagde FC Twente dag bij vv Holten !

afgelopen zaterdag 28 mei organiseerde vv Holten in samenwerking met FC Twente onder 17 een Twente dag, deze dag bestond uit 2 gedeelten: s'ochtends werd er een clinic gegeven voor de de F-jeugd en de mini-pupilen en s'middags werd er een wedstrijd gespeeld tussen vv Holten A1 en FC Twente onder 17 .

Op een zonovergoten en broeierig Meermanskamp waren er s'ochtends maar  liefst 72 vv Holten spelers en speelsters afgekomen om deel te nemen aan deze clinic. De meeste van de spelers waren al goed warm gedraaid want de meesten hadden s'ochtends eerst al deelgenomen aan het Mr. Knijff toernooi bij Blauw Wit. De trainer van FC Twente had 7 oefeningen uitgezet op het hoofdveld en iedere oefening werd bemand door 2 of 3 spelers van FC Twente onder 17  kon er gestart worden. De vv Holten spelers en speelsters werden verdeeld over 7 groepen  en om 11.00 kon er gestart worden met de clinic 1e oefening. Iedere oefeningen duurde 9 minuten en daarna werd er gewisseld van oefening.

Onder toeziend oog van vele ouders en belangstellende werd er fanatiek meegedaan door alle jongens en meisjes en het plezier spatte er aan alle kanten van af en dit kwam mede door het grote enthousiasme van de Twente spelers. Nadat alle spelers om 12.15 uur hun laatste oefening hadden afgewerkt en
alle vv Holten spelers en speelsters een FC Twente-presentje hadden ontvangen en huis waarts gingen werd gelunchd door de spelers van FC Twente en Holten A1.

Na de lunch riepen beide trainers hun manschappen bij elkaar om te beginnen met de wedstrijdvoorbereiding. Het was een hele opgave voor vv Holten  trainer Freddy Franke om een representatief team op de been te brengen. Doordat Holten 1 nog volop strijd om promotie, miste hij maar liefst 4 spelers. Deze spelers hebben dit seizoen al veelvuldig hun minuten gemaakt in Holten 1 en kunnen in de strijd om promotie niet gemist worden. Gelukkig was Blauw Wit bereid om 3 spelers mee te laten spelen en aangevuld met spelers uit Holten B1 kon er dan toch een representatief team op de been gebracht worden.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt en ondanks het grote verschil in indivduele kwaliteit wist Holten vrij eenvoudig op de been te blijven  door compact te spelen. Ondanks het goede spel van de Holtenaren wist FC Twente toch te scoren, maar ze werden hierbij geholpen door een graspolletje, een vrije trap kreeg een vreemde curve mee en hierdoor was keeper Roy Tempelman kansloos. Er werd gerust bij 0-1 voorsprong voor FC Twente . De 2e helft werd Twente iets gevaarlijker en kreegt het 2 grote mogelijkheden, maar keeper Tom Bruggeman  wist deze kansen onschadelijk te maken door goed keeperswerk. Holten kreeg 1 grote kans maar deze kon net niet door Thijs Hofman worden afgerond. Het leek er dan ook op dat de wedstrijd zou eindigen in een kleine overwinning voor FC Twente, maar 10 minuten voor het eind wist Thijs Hofman na goed voorbereidend werk van Remco Jansen de 1-1 binnen te prikken. Het leek erop dat FC Twente wakker werd want op eens probeerde Twente als nog een doelpunt te forceren. Maar de Holtenarengaven geen krimp en zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

vv Holten kijkt erg tevreden terug op deze goed verlopen dag en wil naast FC Twente B1 ook Blauw Wit bedanken voor hun medewerking