Holten JO9-1 debuteerd verdienstelijk tijdens VTT toernooi

Op zondag 30 oktober heeft Holten JO9-1 deelgenomen aan het VTT toernooi te Beuningen (georganiseerd door de Beuningse Boys). Na de openingsceremonie (inclusief het Wilhelmus) konden wij aan de bak! Vooraf hadden we al gezien dat het een uitdagende dag zou worden met zeer gedegen tegenstanders (m.n.hoofdklassers).

De eerste wedstrijd mochten we tegen DVOL. Dat onze jongens er zin in hadden bleek al snel want we kwamen snel op 1-0. DVOL schakelde echter een tandje bij en door wat onoplettendheid en een prachtige lob stonden we onverwachts tegen een achterstand aan te kijken. De jongens lieten het echter niet bij zitten en kwamen weer terug in de wedstrijd (2-2). Daarna creëerden we kans op kans maar zoals het bij voetbal werkt (als je het net niet weet te vinden) kregen we in de slotseconden helaas de deksel op ons neus en verloren we “onterecht” met 2-3.
De 2e wedstrijd speelden we tegen SPERO (de uiteindelijke kampioen deze dag). Tot begin van de 2e helft kwamen we nog redelijk mee, maar daarna was het ijs gebroken en verloren we nog heel ruim met 5-1.
De laatste poulewedstrijd moesten we aantreden tegen DOVO. Een technisch goed team, waar we te slap tegen begonnen en ondanks veel inzet ook niet meer de achterstand weg konden spelen. Uiteindelijk werd het een 3-1 nederlaag.

Hierdoor waren we “veroordeeld” tot groep IV. Door wat geluk wisten we de finale hierin te bereiken waar we moesten aantreden tegen BWO. We begonnen de wedstrijd erg sterk en kwamen heel snel op 1-0. Daarna kregen we nog enkele goede kansen op de 2-0, maar voordat je deze bij kunt tellen moet je wel het net zien te vinden.  Een kleine 2 minuten van onoplettendheid zorgden ervoor dat we in 2 aanvallen dan alsnog tegen een achterstand aan kwamen te kijken. Daarna pakten we het spel goed op, hadden het betere van het spel, nog enkele kansen maar was de vermoeidheid bij de jongens ook wel toegeslagen. De 2-1 achterstand werd dan ook niet meer weggewerkt. We werden uiteindelijk 2e in groep IV en daarmee 14e van de dag.

Ondanks de nederlagen hebben de jongens wel heel erg van de dag genoten en veel lol met elkaar gehad. We willen dan ook de Beuningse Boys danken voor de goede organisatie en de jeugdcommissie van de VV Holten danken voor het regelen van de deelname aan het toernooi. We hebben vandaag weer veel ervaring opgedaan en nemen dit weer mee de competitie in!