Holten JO17-2 kampioen !

Op zaterdag 3 december 2016 om 11.00 uur was het zover. De jongens van VV Holten JO17-2 tegen Enter Vooruit JO17-2.

In grote getale waren de supporters van Holten meegekomen om onze jongens een hart onder de riem te steken. Het was tenslotte de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Deze dag was immers de dag om het kampioenschap veilig te stellen tegen nota bene de grootste concurrent. Voordeel van Holten was wel dat in principe een gelijkspel voldoende zou moeten zijn, omdat Enter in de resterende 3 wedstrijden dan minimaal 15 doelpunten per wedstrijd moesten maken om op gelijke hoogte te komen in de competitie.Zover wilden ze het natuurlijk niet laten komen en was de inzet om aan alle onzekerheid een einde te maken en het hoofd niet te hoeven breken over allerlei berekeningen in het doelsaldo.

Bij het betreden van het veld zat de sfeer er al goed in door het afsteken van Bengaals vuur in de clubkleuren van VV Holten! De zenuwen leken er wel te zijn in de koppies van de spelers die op gespannen gezichten af te lezen waren. Dit werd door de jongens overigens wel tegengesproken achteraf…… De wedstrijd startte voortvarend en de strijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. De 0-1 na ongeveer een kwartier spelen kwam dan ook zeker niet uit de lucht vallen. Het ijs leek hiermee gebroken, omdat 5 minuten later de 0-2 viel via een schitterend ingeschoten vrije trap vanaf 20 meter. Bij een stand van 0-3 werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Na de rust maande de overigens redelijk fluitende scheidsrechter de fanatieke aanhang van Holten om achter de hekken plaats te gaan nemen, maar deze mededeling was aan dovemansoren gericht. Na de hervatting van de wedstrijd leek de concentratie even ver te zoeken, omdat Holten al vroeg in de tweede helft een tegendoelpunt incasseerde. Even leek er lichte paniek te ontstaan in het spel van Holten, mede omdat Enter wat meer fysiek ging spelen en ze de lichamelijke duels niet uit de weg gingen. Dit resulteerde in het wegsturen voor 10 minuten van zowel een speler van Enter als een van Holten. Holten bleef desondanks hun eigen spel spelen en werd er relatief gemakkelijk uitgelopen naar 1-6, wat ook de einduitslag bleek.

De vreugde was groot, bij zowel de aanhang als bij de spelers zelf, omdat het behalen van het kampioenschap een feit was! Gefeliciteerd toppers!

Auteur: Stephan Trentelman