Vossenjacht vv Holten

Elk jaar in de winterstop organiseert vv Holten winteractiviteiten voor de voetballende jeugd. Enkele activiteiten zijn ook niet direct gelinkt aan voetbal, maar zijn de afgelopen jaren een vaste traditie geworden. Afgelopen zaterdag werd er voor de jeugd JO11 (Jeugd onder 11) een vossenjacht gehouden, georganiseerd door de jeugdcommissie.

In de kantine werden de jongens en meisjes welkom geheten en kregen ze een uitleg over de vossenjacht. Niet iedereen had al eerder dit spel gespeeld, want enkelen dachten dat ze met een geweer vossen moesten gaan schieten. Toen duidelijk werd dat het verkleedde vrijwilligers waren van de vv Holten, konden de teams aan het spel beginnen.

De begeleiders en spelers werden voorzien van de looproute en een vragenlijst en konden te voet op zoek naar vossen. De hadden zich rondom het sportpark verdacht opgesteld en dit was ook direct duidelijk voor de rest van de omgeving. Wat moest een militair hier ’s morgens in deze villawijk? Zat er plotseling vis in het zwembad van de camping?

Hilarische taferelen en de kinderen waren heerlijk uitgelaten op deze koude ochtend, maar met een lekker zonnetje toch prima te doen.

Nadat de vossen waren gevonden en de vragen maximaal waren beantwoord kon in de kantine onder het genot van een lekkere warme chocolademelk de punten worden opgeteld.

Het was lastig voor de organisatie, want 2 teams hadden beiden een gelijke score.  Om deze top jagers niet zonder buit te laten vertrekken kreeg iedereen een leuke prijs mee naar huis om daar ook nog eens lekker een spelletje te spelen.