Holten JO15-1 wint KNVB-bekerfinale !

Afgelopen zaterdag was het dan zover, na een lang seizoen waarbij lange tijd gestreden werd op 2 fronten stond de bekerfinale voor de deur. Dit was een mooie manier voor Holten JO15-1 om een goed seizoen af te sluiten met een prijs. De bekerfinale werd gespeeld in Varsseveld en er moest gespeeld worden tegen het sterke Sportclub Overdinkel JO15-1 dat in hun competitie met 2 vingers in de neus kampioen  was geworden  met maar 2 verliespunten.

Om 9.00 uur werd er verzameld op sportpark Meermanskamp en na een korte tactische bespreking van trainer Freddy Franke werd er om 9.15 uur koers gezet, per luxe touringcar, naar Varsseveld. Om 10.30 uur arriveerde de bus in een zonovergoten Varsseveld  waar er direct omgekleed werd en begonnen werd aan de warming-up.

Om 11.00 uur werd er onder toeziend oog van een kleine 50 Holten supporters afgetrapt en Holten  begon goed aan de wedstrijd en creëerde al gauw wat kansjes. Toch was het Overdinkel wat op voorsprong kwam,  de scheidsrechter ontging een duidelijke overtreding op het middenveld en met dit buitenkansje wist de snelle buitenspeler van Overdinkel wel raad, 0-1 . Holten raakte niet van de leg want halverwege de eerste helft was het Dion Reusink die met een prachtig schot vanaf 20 meter de keeper verraste , 1-1. Holten bleef aandringen maar toch was het wederom Overdinkel wat gevaarlijk werd via de snelle linksbuiten en hij kon alleen door een overtreding gestuit worden. De overtreding werd gemaakt buiten de 16 meter maar desondanks legde de scheidsrechter de bal op de stip. De penalty werd binnen geschoten en zo werd het 1-2 voor Overdinkel. Holten bleef goed spelen en liet zich niet intimideren door het provocerende gedrag en fysieke spel van Overdinkel. Na een aantal goede mogelijkheden dit niet verzilverd werden was het uiteindelijk Martijn van der Werken die een kans goed afrondde, 2-2. Holten bleef aandringen maar bleef ook geducht voor de snelle counters, echter er werd niet meer gescoord tot aan de rust.

Na een welkome pauze werd er afgetrapt voor de 2e helft. Overdinkel  begon iets sterker aan de 2e helft dan onze roodzwarten , maar dit resulteerde niet echt in kansen. Overdinkel bleef irriteren en fysiek spelen en ook nu weer werden alle registers open getrokken, leiders en grensrechter begonnen zich nu ook te roeren tegen de scheidsrechter  en de grensrechter van Holten, maar die werden er niet koud of warm van . Gedurende de 2e helft werd Overdinkel sterker en Holten had moeite om zich onder de druk uit te voetballen. Een omzetting op het middenveld om dit te verhelpen leek in eerste instantie verkeerd uit te pakken, want het was wederom de linksbuiten van Overdinkel die de 2-3 maakte. Alle roodzwarters hielden hun hart vast, maar de Holtenaren rechten opnieuw hun rug en begonnen weer te voetballen en kansen te creëren.  Op aangegeven van Martijn was het opnieuw Dion die afrondde, volgens de grensrechter van Overdinkel was het buitenspel maar de scheidsrechter oordeelde nu eindelijk eens in het voordeel van Holten, 3-3.  Met nog  10 minuten te spelen leek de wedstrijd af te stevenen op een strafschoppenserie. Maar na een slippertje van de Holtense defensie was het wederom de linksbuiten die alleen op keeper Jesse Ulfman afging, Jesse bleef echter uiterst koel en maakte de kans onschadelijk. Holten ging daarna direct in de tegenaanval en het was wederom Martijn die een kans afrondde, 4-3. Het Holten publiek werd helemaal gek want eindelijk kwamen de roodzwarten op een verdiende voorsprong.  Overdinkel probeerde nog wel aan te zetten door achterin 1 op 1 te gaan spelen echter dit resulteerde niet meer in grote kansen.

Na het eindsignaal barste het feest los. Holten JO15-1 heeft zijn prijs binnen. “Waar de jongens gedurende het seizoenen op sommige momenten niet thuis gaven was dat vandaag wel anders, 3x terugkomen van een achterstand en uiteindelijk de pot over de streep trekken op een moment waar het omgaat . Dat is grote klasse ! “,  aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink .

Na de huldiging in Varsseveld werd er koers gezet naar Holten, waar de jongens toegejuicht en toegezongen werden door de aanwezige “Stratenvoetballers”. Na een aangeboden drankje en hapje door het jeugdbestuur in  kantine was het tijd voor de rondrit op de platte wagen door het dorp. Een aantal ouders had dit deze snel opgetuigd en versierd en na de rit werd deze onvergetelijke dag afgesloten.

De spelers en leiders van JO15-1 willen de ouders van JO15-1, het Jeugdbestuur van V.V. Holten, De Supportersvereniging  Der Roodzwarten,  Anita Reisadvies en niet te vergeten de meegereisde supporters  bedanken voor  het mede mogelijk maken van deze onvergetelijke dag.