Tentenkamp 2017 VV Holten

Afgelopen weekend werd voor de JO11- en JO13-jeugd het Tentenkamp georganiseerd op sportpark Meermanskamp. Eens in de 2 jaar zorgt de VOJAC voor een weekend die de kinderen nog lang zal bij blijven. Dat is dit jaar ongetwijfeld weer gelukt want het was een zeer geslaagd weekend!

In totaal deden dit jaar ruim 50 spelers mee en deze werden verdeeld in 6 teams: Frankrijk, Brazilië, Colombia, Duitsland, Argentinië en Chili. De leiders waren Gijs Veneklaas, Nick Beumer, Tijmen Traanman, Stefan Boode en Sven Brands. De VOJAC was super tevreden over de leiders vanwege hun geweldige inzet en enthousiasme!

Het volle programma bestond uit de volgende spellen:

Het welkomstspel. Hier moesten de kinderen allereerst zo snel mogelijk hun leider proberen te vinden, en aansluitend werd er een quiz gehouden met vragen over de deelnemende teams.

Touwtrekken. Het 2e spel was touwtrekken. Eens kijken wie er over de grootste spierballen bezit!

Toernooi. Na het middageten stond er de hele middag een toernooi op het programma. Dit bestond natuurlijk uit een voetbalveld én daarnaast een slagbalveld. Dit laatste was erg leuk voor de afwisseling.

Zwemmen. ’s Avonds liep iedereen onder begeleiding van de VOJAC naar het zwembad Twenhaarsveld. Zoals iedere editie worden hier leuke spelletjes gehouden voor de kinderen. De VOJAC dankt hiervoor Wilco Pinkert in het bijzonder.

Nachtspel. Na nog een lekkere snack maakten de teams zich klaar voor het belangrijkste en spannendste spel van het kamp. Dit jaar werd wederom dankbaar gebruik gemaakt van de Holterberg. Een ideale locatie voor de spannende smokkeltocht. Ieder team kreeg nep geld mee, maar dit moesten ze inleveren als ze gevonden werden door de politieauto’s die in het bos opzoek waren naar de smokkelaars. Het resulteerde in een spannende tocht met vooral heel veel lol!

Dronkenmanspel. Nadat de kinderen de volgende dag waren gewekt, gewassen en ontbeten hadden was het tijd voor het laatste spel. Het dronkenmanspel hield in dat er in estafettevorm eerst een beker ranja moest worden opgedronken, dan rennen naar de pylon, 10 rondjes draaien en al zwalkend terug naar de volgende speler. Dit werkte erg op de lachspieren.

Dit alles leverde een spannende eindstrijd op met Frankrijk als verdiende winnaar. Het team bestond uit Nils de Valk, Milan van der Mei, Kas Oolbekkink, Hugo Hulleman, Filip van Mackelenberg, Jesse Nijhof, Stefan Paalman, Liam Bouwhuis en Ben Meinen. Het team stond onder leiding van Stefan Boode.

Wij danken nogmaals de leiders en vrijwilligers voor het helpen slagen van het tentenkamp 2017!

Tags: