Club Oad trotse winnaar Beachsoccer

Jongerengroep Club Oad is winnaar geworden van het op zaterdag 8 juli door  v.v. Holten georganiseerde Tropical Rico’s Beachsoccertoernooi.

Het Beachsoccer werd in het verleden georganiseerd op de Kalfstermansweide door vriendenclub Suffendo. Na enkele jaren onderbreking vond de Activiteitencommissie van de v.v. Holten het tijd dit evenement nieuw leven in te blazen.
Plaats van handeling was het parkeerterrein op sportpark Meermanskamp.

Tropisch was de temperatuur deze dag niet, niettemin was het weer zeer aangenaam voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Twaalf teams hadden zich ingeschreven onder fraaie namen als: De Lilly’s, C.V. Helemaal Knettâh, De Dearns, Pipa Pilsers, etc. De teams waren onderverdeeld in drie poules, waarvan de winnaars en de beste nummer twee door gingen naar de halve finales.

Hoewel Loonbedrijf Reijlink een perfecte zandmat had neergelegd, bleek al snel dat voetballen op zand heel wat anders is dan voetballen op (kunst)gras. Ballen waren moeilijk te controleren en het opzetten van een vloeiende aanval was onmogelijk. De winnaar van een wedstrijd was dan vooraf ook niet te voorspellen.

Prachtige doelpunten, geweldige reddingen en kolderieke momenten wisselden zich in hoog tempo af. Uiteindelijk plaatsen de teams van de Vrije Jongens, Suffendo, Club Oad en Völle Wille zich voor de halve finale. Beide halve finales eindigen onbeslist zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierbij waren Suffendo en Club Oad de gelukkigen.

De strijd om de derde en vierde plaats tussen de Vrije Jongens en Völle Wille leverde een 3 – 0 overwinning op voor de Vrije Jongens.

In de finale werd in de officiële speeltijd door de teams van Club Oad en Suffendo niet gescoord en kwam de apotheose in de verlenging met het scoren van de ‘golden goal’ in het voordeel van Club Oad. Dit betekende niet alleen dat dit team met de eerste prijs aan de haal ging, maar tevens de eerste winnaar is van Tropical Rico’s Beachsoccer Cup.

Tijdens de prijsuitreiking dankte de organisatie de vrijwilligers en sponsor Reijlink voor hun bijdrage.

Uiteindelijk bleef het nog lang gezellig op de Meermanskamp onder de muzikale klanken van Deejay Guus en droomde de organisatie al van een vervolg in 2018.

Tags: