Holten zet koploper voor schut, Diepenveen krijgt pak slaag.

Drie jaar op rij strandde Holten in het zicht van de haven in de strijd om promotie naar de derde klasse. Nu is de vierdeklasser er klaar mee. Holten neemt dit seizoen met niets minder genoegen dan de titel. Tegen Diepenveen liet de thuisploeg zien waarom. Diepenveen reisde als koploper af naar Sportpark Meermanskamp, maar kreeg een groot pak slaag. Holten won met 4-1, maar had met een beetje meer scherpte voor het doel een grote hoeveelheid aan doelpunten extra kunnen maken.

,,Ik had er zelf minimaal drie in moeten schieten", mokte Jaap Huisman dan ook na de wedstrijd. Terwijl zijn teamgenoten in een jubelstemming de kleedkamer opzochten, sjokte de 27-jarige spits richting het terras van het sportcomplex, om in een mineurstemming een sigaret op te steken. ,,Heel frustrerend. Ik heb dit seizoen nog geen doelpunt gemaakt. Hij moet een keer vallen en dan gaat het wel lopen. Kansen heb ik vandaag genoeg gehad."

Een rare gewaarwording, na een wedstrijd waarin Holten Diepenveen alle hoeken van het veld liet zien. ,,Misschien is het wel een goed teken dat ik toch teleurgesteld ben. Ondanks dat ik de ballen er niet in kreeg, winnen we toch met grote cijfers en dat ook nog tegen de koploper. We zijn eindelijk de goede weg ingeslagen nadat we de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren."

Die weg moet uiteindelijk leiden naar het kampioenschap. Huisman nam geen blad voor de mond, sprekend over de doelstelling voor dit seizoen. ,,Wij worden kampioen. We hebben uitgesproken dat we de titel willen binnenhalen en dat zit erin. Dat heeft iedereen deze wedstrijd kunnen zien. Het is een paar seizoenen achter elkaar net niet gelukt. Nu willen we toch echt die stap naar de derde klasse maken. We zijn het seizoen slecht gestart, maar hebben dat hopelijk achter ons gelaten. Op naar de eerste plek."

De koppositie was tot gisteren nog voor Diepenveen, dat drie van de eerste vier duels won. ,,Pijnlijk om dan tegen zo'n nederlaag aan te lopen", mokte Jeffrey Mooren. ,,De eerste helft staan we achterin drie keer verkeerd en daar profiteren zij drie keer van. Dan is de wedstrijd snel gespeeld. Na de rust mogen we vooral blij zijn dat zij maar één keer scoren. Het was niet best van onze kant."

De 27-jarige spits deelde die constatering na de 3-0 luidkeels met zijn team. ,,Het ligt niet aan de scheids, we zijn zelf de hele wedstrijd te laat", galmden zijn woorden over sportpark Meermanskamp. Het was aan dovemansoren gericht. ,,Dit moeten we maar snel vergeten. In de winterstop zien we wel op welke plek we ons gaan richten. Holten wil voor de titel gaan. Daar komen wij tekort voor, hebben we kunnen zien."

Bron Stentor, artikel door Mertens Simons / Foto Ronald Hissink