VV Holten vergeet te winnen bij jacht op Raalte

HOLTEN – Afgelopen zondag het duel tussen de rood-zwarten en de blauw-witten. Normaliter een derby, nu een wedstrijd in 4H tussen Holten en Raalte. Holten trad aan met de van een blessure herstelde aanvoerder Rik Stoevenbelt in de basis, dit ten koste van Edwin Knapen. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van de voorgaande week.

Voor Holten was dit een wedstrijd om de 3 punten binnen te halen op het eigen Meermanskamp. Dat Holten op jacht ging naar de 3 punten bleek vanaf minuut 1 daar Holten het veldoverwicht direct te pakken had. Holten ontbrak het echter aan scherpte voorin, want de vele voorzetten en kansen waren niet aan de Holtense spitsen besteed. Vanuit een van de beste kansen van Holten volgde een corner, deze corner werd verdedigd door Raalte en de daaropvolgende counter werd tegen de verhouding binnen gewerkt, 0-1.

Deze stand bleef staan tot aan de rust, ondanks nog enkele mogelijkheden aan Holtense zijde. Na rust het zelfde speelbeeld, waarbij Holten de touwtjes in handen had. In de rust mocht Harm Jansen invallen om Werner Lubbersen te vervangen. Harm nam voorin plaats, wat betekende dat Holten 1 op 1 achterin stond. Holten werd op die manier meermaals gevaarlijk via de rechterzijde, wat uiteindelijk resulteerde in de 1-1 van Bas Tuitert. Heel lang kon Holten hier niet van genieten, want al vrij snel werd het 2-1 voor Raalte dat in een van de spaarzame aanvallen van die middag gelijk terugsloeg.

Holten kon zo weer op jacht naar de 2-2, deze volgde al vrij snel na een heerlijke treffer van Jaap Huisman. Rond de 70e minuut werd een aanvaller van Raalte ten val gebracht, dit op randje 16, een buitenkans voor Raalte die benut werd, 2-3. Wederom kon Holten op jacht naar de gelijkmaker en ook deze volgde enkele minuten later, weer was het Jaap Huisman die scoorde en zo de 3-3 binnenschoof. Holten ging vervolgens op jacht naar de volle buit, kansen kreeg het daarvoor maar mede door voortreffelijk werk van de Raalter goalie bleef het 3-3.

Voor Holten een teleurstellend resultaat, maar het veldspel kan veel vertrouwen geven voor de aankomende wedstrijden dit kalenderjaar. Aanstaande zondag een vrij weekend, het weekend daarop wacht een uitwedstrijd in Deventer tegen de plaatselijke sportclub; aanvang 14.00 uur op Sportpark de Zandweerd.

Bron: Holten Extra, 7-11-2017 / Auteur Laurens Jan Stam