KNVB

Amateurvoetbal gaat over op mobiel digitaal wedstrijdformulier

Volgend seizoen stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan.

De Wedstrijdzaken-app is te downloaden voor iOS en Android.

“Een mooie ontwikkeling voor ons amateurvoetbal. Ik denk dat iedereen blij is dat ook de wedstrijdformulieren de stap naar het digitale tijdperk hebben gemaakt”, zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. “Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.”

Amateurvoetbal start in 2017 na de vakantie

Samen met amateurclubs is besloten om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.

Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/’18.

Door met mooi weer

In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land. Er wordt eveneens overleg gevoerd met gemeenten om samen eventuele knelpunten weg te nemen.

Tags:

Amateurvoetbal kiest voor vernieuwing pupillenvoetbal

Meer balcontacten, acties, goals en spelplezier bij jongste voetballers

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Deze fasering is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen. De KNVB gaat de komende periode verenigingen intensief ondersteunen om de nieuwe wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen.

“Ik vind het een goede zaak” – Willem van Hanegem

Abonneren op RSS - KNVB