ZWARTE BROEK EN RODE TRUI, DAT ZIJN DE HOOLTER LUI!

Holten kan zich opmaken voor de nacompetitie

Op een zonnig sportpark Meermanskamp moest VV Holten afgelopen zondag aantreden tegen Diepenveen. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Holten was nog 1 punt nodig om de nacompetitie veilig te stellen en Diepenveen moest winnen om de nacompetitie te ontlopen.

In 1e helft was Holten de bovenliggende partij. Holten had veel meer bal bezit dan Diepenveen en dit resulteerde in aantal kleine mogelijkheden. Diepenveen daarentegen creëerde niets en wekte niet echt de indruk ergens voor te spelen. En zo was de ruststand 0-0.

In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde Holten had nog steeds het meest bal bezit en wist nu wel een aantal goede mogelijkheden te creëren. Dit resulteerde in 60e min in de 1-0, na een prachtige aanval wist Gijs Martens Martijn van de werken te vinden die koeltjes de 1-0 binnen schoot, de ontlading na deze goal was groot want inmiddels want inmiddels was bekend dat directe concurrent voor degradatie ABS ook op voorsprong gekomen was en dit betekende dat Holten minimaal een punt moest halen om directe degradatie te voorkomen. Dus met een voorsprong hield Holten een buffer richting ABS. De roodzwarten bleven dan ook de aanval zoeken om te proberen de voorsprong te vergroten, de grootse kans was in de 68e minuut voor Tom Lenderink, echter zijn kopbal mist net het doel. Verder kreeg de thuisploeg nog een aantal andere mogelijkheden maar de roodzwarten vergaten zich te belonen. Inmiddels was Diepenveen ook wakker want in de laatste 20 minuten gooiden zij eindelijke de schroom van zich af en probeerden toch nog iets te forceren. In de 73e minuut was het een van de middenvelders van Diepenveen die opstoomde zonder aangepakt te worden en vanaf 20 meter schoot hij met een droge schuiver de 1-1 op het bord. Dit was tegen de verhouding in maar hiermee trad 1 van de oude voetbalwetten in werking. Als je de kansen zelf niet maakt dan is de kans groot dat je tegen een verdwaalde gelijkmaker aanloopt en dit is toch een beetje het verhaal van het seizoen. De Roodzwarten laten te veel kansen liggen en incasseren te makkelijk tegengoals. In het laatst deel van de wedstrijd wist Diepenveen nog 1 kopkans te creëren echt deze werd onschadelijk gemaakt door de verdediging. Zo bleef de 1-1 eindstand op het bord en gaat Holten samen met Diepenveen de nacompetitie in voor lijfsbehoud in de 3e klasse

Aankomend weekend treden de mannen Richard Smit tegen Orderbos uit Apeldoorn en dit is de eerste van de drie hordes richting lijfsbehoud. De zeer jonge ploeg heeft afgelopen seizoen laten zien voetballend goed mee te kunnen in de 3e klasse en het zou dan ook bijzonder zuur zijn als ze toch zouden degraderen.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van de Berg, Bjorn Visser, (Klaas Martens), Luuk van der Linden, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans, Gijs Martens, Martijn van der Werken (Werner Lubbersen), Bas Tuitert, Timo van Zon (Tom Lenderink).